Comença la Setmana Europea de la Mobilitat

15 septiembre 2009 | Por admin | Categoria: Movilidad, Otros Deportes
Setmana Europea de la Mobilitat

La Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori ha organitzat nombroses activitats amb el lema: “Millora el clima de la teva ciutat”. L’objectiu és que la ciutadania faci servir un model de mobilitat respectuós amb l’entorn. Dia 17 s’inaugura a Palma la Fira de la Mobilitat Sostenible i dia 22 -el Dia sense cotxes- tots els serveis de tren, bus+tren i metro seran gratuïts.

Aquestes són les principals activitats que s’han organitat:

Fira de Mobilitat Sostenible, de dia 17 a dia 20, al recinte firal de Palma.
Servirà per divulgar la tasca de les administracions, organitzacions i empreses per aconseguir un transport més sostenible. La fira serà també un aparador per a empreses privades que han innovat en matèria de mobilitat sostenible.

Milla de la Mobilitat i de la Salut. Dia 20, al Parc de les Estacions de Palma.
Aquesta jornada, impulsada amb la col·laboració de la Conselleria de Salut i el Col·legi de Farmacèutics, cerca reduir l’ús de vehicles motoritzats, per minvar les emissions de CO2 i en benefici de la pròpia salut. Es farà una cursa-passejada al parc. El recorregut, d’una milla, es podrà fer en bicicleta o a peu i, en acabar, els farmacèutics comprobaran la salut dels corredors . Se sortejarà una bicicleta entre els participants. Hi haurà música i jocs per a infants.

Jornades BENEFIT
El projecte europeu BENEFIT és una iniciativa finançada per la Comissió Europea per fomentar el transport públic a les empreses. Durant tres dies, a la UIB, hi haurà conferències d’experts internacionals i s’organitzaran tallers. Per a professionals.

Concurs de Còmic Jove “Mou-te Bé”
Dirigit als dibuixants de les Illes Balears, entre 14 i 25 anys. Les obres han de tractar la mobilitat sostenible: quina és la mobilitat ideal per a les nostres Illes? Hi ha dues categories de premis: per a participants de 14 a 18 anys, i de 19 a 25. Els premis són: un viatge per a 2 persones al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, una bicicleta plegable i un lot de còmics.

Pla pilot del GOB “Una pedalejada cap a la sostenibilitat”
El GOB ha dissenyat un projecte de sensibilització vers la mobilitat sostenible. El pla pilot es durà a terme a Santa Maria, sa Pobla, Esporles i Costitx, i preveu un grapat d’activitats. Es treballarà amb els ajuntaments per potenciar el transport públic, fer nous carrils per a bicicleta, impulsar la peatonalització, etc.

Dia Sense Cotxe. 22 de setembre.
S’anima tothom a fer servir mitjans de transport col·lectius o no contaminants. Aquest dia, tots els serveis de tren, bus+tren i metro seran gratuïts.

Activitats dels Ajuntaments

Dimecres 16
Inca: Caminada popular. A les 18.30 hores, a la plaça d’Espanya.
Capdepera: Punt d’informació al mercat sobre les activitats previstes per a la Setmana de Mobilitat. De 9.00 a 13.00 hores,
Campanet: A les 8.30, a la plaça Major, “A l’escola sense cotxes”. Es regalarà una camiseta.

Dijous 17
Inca: Nordic Walking (caminada amb bastons que permet exercitar el 90% dels músculs del cos). El punt de concentració és la Plaça d’Espanya, a les 18.30 h. Recorregut d’una hora de durada acompanyat de monitors.
Calvià: Taller de conducció eficient. Es mesurarà l’emissió de gasos contaminants als vehicles dels conductors que ho sol·licitin i es repartirà material informatiu. A l’aparcament de Palmanova, entre les 10 i les 18 hores.

Divendres 18
Inca: Activitats infantils, gimkana i tricicletada per a nins de 3 i 4 anys. La tricicletada surt de la plaça de Santa Maria.
Sencelles: Pintada a l’asfalt, adreçada als infants, a la plaça de la vila. L’activitat comença a les 17.30.
Vilafranca de Bonany: Bicinema. Concentració de bicicletes a la plaça Major a les 20.30 h. Després de la ruta, sopar a la fresca i projecció d’una pel·lícula.
Calvià: Taller de conducció eficient. Es mesurarà l’emissió de gasos contaminants als vehicles dels conductors que ho sol·licitin i es repartirà material informatiu. A l’aparcament de Palmanova, entre les 10 i les 18 hores.
Capdepera: Jocs infantils (per a nins de 6 a 12 anys) a la plaça dels pins de Cala Rajada. De les 17.00 a les 19.00 hores.

Dissabte 19
Inca: Cicloturistada pel municipi. Sortida, a les 19 hores a la plaça des Blanquer.
Sencelles: Es convida a berenar els assistents a Jornets, a on s’arribarà a peu o amb bicileta. El punt de trobada és la plaça de la Vila a les 17.00.
Santa Eugènia: Sortida ciclista (Santa Eugènia-Biniali-Consell-Santa Eugènia). La concentració és a les 10.30 del matí.
Capdepera: Al mercat del poble hi haurà instal·lat un punt d’informació, de 9.00 a 13.00, sobre les activitats previstes per a la Setmana de Mobilitat.
Algaida: Es restringirà el trànsit de vehicles al centre d’Algaida a partir de les 16.00 hores.
Campanet: A les 11.00 hores, a la plaça Major, desfilada “Per millorar la mobilitat a Campanet”. Només s’hi podrá participar a peu, amb vehicles sense motor o amb cavall. Itinerari a peu: pl. Major, St. Miquel, Petxino, Creu, carreró d’en Curt, carrer Major i plaça Major. Itinerari amb vehicles sense motor: pl. Major, Llorenç Riber, Sol, pl. Son Bordoi, Jaume I, Llorenç Riber, St. Victorià, St. Miquel, Petxino, Creu, carreró d’en Curt, carrer Major i plaça Major.

Diumenge 20
Sencelles: Es faran jocs i carreres a la Plaça Nova, a peu o amb bicicleta, a partir de les 17.00 hores.
Calvià: Passejada amb bicileta. El punt de partida és l’aparcament del parc temàtic “Western Park” de Magaluf, a les 10 del matí.
Llubí: Excursió en bicicleta pel terme municipal, que començarà a les 9.00 a la plaça de la Carretera.
Capdepera: Bicicletada popular. Hi haurà dos punts de trobada: A les 9.00 a la plaça d’Orient de Capdepera, i a les 9.15 a l’entrada de Cala Rajada. Es regalarà el berenar i una camiseta a tots els participants. A les 11.00 hi haurà una actuació d’un grup d’animació infantil al Clot de sa grava.
Algaida: Es restringirà el trànsit de vehicles al centre d’Algaida a partir de les 16.00 hores.
Campanet: “Al centre sense cotxes”. De les 8 a les 21 hores estarà prohibit aparcar a la plaça Major.

Dilluns 21
Inca: Parc d’educació vial a càrrec de la policia local d’Inca, a la plaça Mallorca. Hi haurà un torn de les 10 a les 13, i un altre de les 15 a les 19.
Capdepera: Per celebrar la Diada Sense Cotxe, es reservaran als vianants i als ciclistes les zones d’accés als col·legis.

Dimarts 22
Inca: Per participar a la Diada Sense Cotxe, es demana que els alumnes, i els pares que els acompanyin, arribin als centres educatius sense cotxe.
Sencelles: Es convida els sencellers a fer els desplaçaments del dia amb bicileta, a peu o amb transport públic, per adherir-se a la Diada Sense Cotxes.
Santa Eugènia: Per participar a la Diada Sense Cotxe, es tallarà el trànsit al carrer de l’escola i al carrer Josep Balaguer a l’entrada i sortida dels centres escolars.
Capdepera: Per celebrar la Diada Sense Cotxe, es reservaran als vianants i als ciclistes les zones d’accés als col·legis.
Algaida: Bicicletada popular. El punt de partida serà la plaça del poble, a les 16.00 hores.
Llucmajor: Inauguració del Parc d’Educació Vial, a la plaça de Rufino Carpena, a les 17.00 hores.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com