La Teoria del Espiralismo «mostra la vida de les esportistes paralímpiques a 150 estudiants mallorquins

3 junio 2010 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes

La Teoria del Espiralismo «mostra la vida de les esportistes paralímpiques a 150 estudiants mallorquins

Han assistit el delegat de la Presidència per a l’Esport i els nedadors paralímpics Xavi Torres, Esther Morales i Alejandro Sánchez •

L’esdeveniment s’emmarca en un recorregut per Espanya per donar a conèixer el dia a dia de les esportistes paralímpiques

El Col.legi de La Salle de Palma de Mallorca ha estat testimoni de la presentació del llargmetratge documental «La Teoria del Espiralismo», impulsat pel Comitè Paralímpic Espanyol i patrocinat per la Fundació Cultural Banesto, amb l’objectiu de donar a conèixer les grans dificultats que han de superar les esportistes femenines per poder aconseguir les metes que es proposen, no només per barreres físiques o psicològiques, sinó també per qüestió de gènere.

La presentació, a la qual han assistit més de 150 estudiants mallorquins, ha estat presidida pel delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González. A més han intervingut els nedadors paralímpics Xavi Torres, Esther Morales i Alejandro Sánchez, i els representants de la Fundació Cultural Banesto, Àngel Miguel Andrés i del Comitè Paralímpic Espanyol, Jaime Mulas.

El llargmetratge documental dirigit per Mabel Lozano fa un seguiment de la vida privada i laboral de les esportistes paralímpiques Cristina Campos (bàsquet en cadira de rodes), Eva Ngui (Atletisme), Sara Carracelas (Natació), Raquel Acinas (Ciclisme) i Teresa Perales (Natació), on es destaquen les grans dificultats que aquestes persones troben per barreres físiques, psíquiques o fins i tot, de gènere. Amb aquesta pel·lícula es vol transmetre als joves un missatge de superació personal, solidaritat i d’integració de les persones amb discapacitat, més enllà del seu sexe o condició social.

En el col·loqui posterior a la projecció, Xavi Torres ha reconegut que «de vegades la vida es posa una mica costa amunt i tots tenim pors» però «no s’ha de tenir por de caure perquè et pots tornar a aixecar». «És important arriscar i tenir somnis i il·lusió però, perquè es facin realitat, cal treballar: amb somiar, no és suficient «. En aquesta mateixa línia, s’ha pronunciat Alejandro Sánchez qui ha explicat que la seva discapacitat física es va produir després de patir un accident de moto i ha assenyalat que «no només es viu dels somnis» i el «principal és la superació diària». Mentrestant, Esther Morales ha dit que «una de les coses que ens mostra aquest documental és a veure més enllà d’una persona que va en cadira de rodes o que és cega «. «Tots som persones i de cada un s’aprèn», ha afegit.

Per la seva banda, Diego González ha apuntat que «l’única discapacitat que existeix és la que ens permet no respectar els altres» i Ángel Miguel Andrés ha afegit que l’esport paralímpic «representa uns valors de superació que ens ajuden en el nostre dia a dia «.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com