La Delegació de Presidència per a l’Esport incentivarà la pràctica femenina a tots els àmbits de la societat de les Illes Balears

5 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Otros Deportes

El primer estudi de participació de l’Escola Balear de l’Esport realitzat pel departament d’Esport i Gènere detecta que, tot i que hi ha pràcticament paritat entre els homes i dones,  la participació  femenina disminueix a partir dels 16 anys

L’EBE augmentarà la difusió de la pràctica esportiva femenina en els mitjans de comunicació i realitzarà  jornades informatives i de sensibilització.

La Delegació de Presidència per a l’Esport, a través de l’Escola Balear de l’Esport (EBE), impulsarà la pràctica esportiva femenina a tots els àmbits de la societat de les Illes Balear mitjançant la seva difusió als mitjans de comunicació i la realització de  diverses jornades sobre sensibilització, debat i formació. Ja s’ha contactat amb les distintes entitats esportives i federacions perquè s’involucrin directament per fomentar la paritat.

El primer estudi de participació realitzat pel departament d’ Esport i Gènere (temporada 2009/10) detecta que, tot i que hi ha pràcticament paritat entre sexes, a partir dels 16 anys la participació femenina es veu superada per la masculina.

Si s’analitza la situació actual de l’Escola Balear de l’Esport, es pot comprovar que l’índex de participació de la dona en la pràctica esportiva en determinades franges d’edat, com també el desenvolupament de funcions de gestió i direcció esportius, són inferiors als de l’home. La iniciativa de la Delegació de la Presidència per a l’Esport, a través del departament d’Esport i Gènere, s’encamina a millorar aquesta situació, incrementant la presència de la dona a tots els nivells.

La pràctica femenina de l’esport és superior a la masculina a les primeres edats, entre els 11 i els 15 anys, encara que la tendència s’inverteix posteriorment.

D’un total de 306 esportistes adscrits a l’EBE, 131són esportistes femenines i 175 són esportistes masculins. La participació femenina és sensiblement inferior que la masculina, amb 44 esportistes menys.

Aquesta diferència de participació, a nivell global, no està molt accentuada. Encara així, l’estudi indica que la majoria d’esports tenen més del 50 % dels seus esportistes masculins. La Delegació de la Presidència per a l’Esport té com a objectiu incrementar el percentatge de presència femenina a totes les modalitats esportives.

El programes de l’Escola Balear de l’Esport amb el 100 % de participació femenina són la gimnàstica i el voleibol. Superen el 50 % de participació femenina la natació amb aletes, amb un 72, 72 % i el Tir amb Arc, amb el 61,53 %.

D’altra banda, la xifra de participants femenins i masculins s’iguala en natació per discapacitats, amb un 50 % per cada sexe.

La Llei de l’Esport balear estableix la voluntat que la cultura de l’esport s’estengui i s’implanti entre les persones i les institucions, i en general, a la societat balear, atès que s’ha demostrat  el valor cultural i formatiu de l’esport  i de la seva pràctica en qualsevol forma possible.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com