La Unió Ciclista Internacional ja disposa de l’informe tècnic per el canvi de la pista del Velòdrom del Palma Arena.

24 noviembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo, Otros Deportes

Les  obres  es  podrien  iniciar  el  mes  de  març  després  dels  darrers entrenaments de la selecció espanyola per el mundial.

La  delegació  de  la  Presidència  per  a l’Esport ha traslladat l’informe tècnic  pel  canvi  de  la  pista  del  Velòdrom  del Palma Arena a la Unió Ciclista  Internacional  (UCI),  per rebre el seu vist i plau,  iniciar les obres  i  obtenir,  d’aquesta  manera,  l’homologació  de la pista per part d’aquest organisme internacional.
Després   de  diverses  multitud  de  reunions  entre  representants  de laDelegació  i  de  les  parts entrevinents en el procés de construcció de la pista,  s’aconseguí  arribar  a  l’acord  de  dur a terme les modificacions sol·licitades per a la UCI sense cap despesa econòmica per al Govern de les Illes Balears.
D’aquest  acord  al que s’arribà entre totes les parts, els arquitectes han realitzat  el  projecte  que ja s’ha traslladat a la Federació de Ciclisme, qui a la seva vegada ha traslladat a la UCI.
El  projecte  presentat contempla un canvi total de la fusta de la pista, amés  de   la inclusió de noves mesures de fixació i subjecció de les biguesque   la  suporten,  per  impedir  que  els diferents llistons de fusta queconformen la pista pateixin les mateixes deficiències que l’actual.
Pel que fa als terminis de construcció, l’acord al que s’arriba entre totes les  parts,  indica  que  l’obra  es  podrà  iniciar als 4 mesos després de l’acceptació del projecte per part de la UCI,  i que l’obra de instal·lació es perllongarà durant un mes.

Recordar  que  la  pista  actual  no ha estat homologada per part de la UCI degut a la multitud de deficiències que presenta com ara:
· La fusta dels llistons que configuren la pista no fou l’adequat fet      que ha provocat que es fessin estelles i s’hagués de polir com darrer      recurs, però sense resultats òptims,  ja que torna a fer estelles en      molt poc temps.
· Els llistons de fusta no coincideixen amb les bigues la qual cosa      provoca que la fusta es mogui i no estiguin ben subjectes a      l’estructura.

· L’estructura pateix d’un important manca de reforçaments i ja      presenta columnes de subjecció amb danys importants.

· L’orientació de la fusta tampoc és la correcta.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com