II JORNADA SOLIDARIA ARTS MARCIALS

28 noviembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Artes Marciales, Otros Deportes

La II Jornada Solidària d’Arts Marcials reuneix més de 2.000 persones al Palma Arena

El gerent del Palma Arena, Guillem Bosch, destaca que els beneficis de la trobada es destinen a l’ong Aikido per la pau per fomentar «valors tan necessaris com la solidaritat»

Més de 2.000 persones s’han reunit avui a la II Jornada Solidària d’Arts Marcials. El gerent del Palma Arena, Guillem Bosch, ha destacat que els beneficis de la trobada es destinen a l’ong Aikido per la pau i ha assenyalat que  “iniciatives com aquesta fa que anem sumant valors a la pràctica esportiva, valors tan necessaris com la solidaritat amb el tercer món”. De les persones assistents, 800 són participants.
A l’acte també han estat presents el director Insular d’Esports del Consell de Mallorca; Paco Blasco; el president de la Federació Balear de Judo; Miquel Àngel Bisquerra; el president de la Federació de Taekwondo; José Ignacio Ramírez Manent i el president de la ONG Aikido per la pau; Francesc Albertí.

La iniciativa està organitzada per la Federació de Judo y DD.AA, la Federació de Taekwondo, la Federació de Karate y la Federació Balear d’esports per a persones amb discapacitat i la participació està oberta a qualsevol club de Balears d’alguna d’aquestes modalitats. A més, els nins i nines han pogut gaudir de les exhibicions d’aquestes disciplines. Es preveu que cada any la recaptació de la jornada vagi per a una organització benèfica diferent.

Enguany, el projecte amb què es comprometen els esportistes és la millora de l’escola infantil San Francisco Javier, a la República del Congo.

En la modalitat de Judo s’ha realitzat un Festival Infantil, un Control Escolar dirigit a les categories Sub’15 i Sub’17 i la I Sessió de Judo Femení. Els participants han assistit a demostracions d’Aikido, Kendo, Jiu Jitsu i Defensa Personal.  Practicants de judo femení han tret la targeta roja contra la violència de gènere en un acte simbòlic contra aquest greu problema social.

A més, els assistents de la jornada han tingut l’oportunitat de conèixer el Gran Mestre Shu Taira, un dels més importants del país. Entrenador, àrbitre i professor numerari de judo peu de terra i de katana, ostenta el CN 9è Dan. Taira ha entregart personalment al gerent Guillem Bosch el seu llibre “La esencia del judo”.

Entitats públiques i privades s’han afegit a la causa. Els diners recaptats per a l’escola infantil San Francisco Javier -que acollirà 300 nins i nines- es destinaran a la tanca del recinte escolar, la construcció de lavabos, la compra de mobiliari i material escolar i la potabilització de l’aigua. L’esdeveniment compta amb el suport del Consell de Mallorca, el Govern Balear, Aikido per la pau i el programa Suma valors.

no se han encontrado imágenes

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com