III JORNADES DE FUTBOL BASE

8 marzo 2011 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Fútbol Base

III JORNADES DE FUTBOL BASE

Ahir dilluns 7 de març es varen inaugurar les III Jornades de Futbol Base organitzades pel Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera amb les col•laboracions del Consell de Mallorca, Federació Balear de Futbol, la UIB, RCD Mallorca, C.E.Escolar i Ona Verda. Com a primer dia es contà amb la presència com a ponent del Sr. Horst Wein i de Lluís Carreras actual entrenador del Sabadell i Juanmi Gelabert comentarista esportiu i formador al col•loqui i conclusions finals.

En primer lloc i un cop presentades les jornades tant per la regidora d’esports Pilar Gasull i de Ruben Alcalde com a tècnic de l’àrea d’esports, va intervenir el Sr Horst fent una ponència estructurada en dos blocs. En el primer ens va parlar de les tendències a l’ensenyament del futbol fent un repàs de la història del futbol des de la perspectiva de la formació del jugador fent referència a que no basta amb manejar la pilota, quan es forma un jugador no és suficient amb la formació dels elements bàsics del futbol, segons el Sr Horst hi intervenen altres aspectes que fan que un jugador sigui cada cop millor.

Com a eix principal, va fer un repàs a tot el que fa menció a l’orientació dels entrenaments amb quatre punts molt importants a tenir en conte:

– Tècnica (Aspecte que tan sols es tenia en conte als anys 60)

– Condicionament físic (Un punt important que s’integra al futbol als anys 70)

– Tàctica (A partir dels anys 90)

– Desenvolupament de la intel•ligència aplicada a l’esport.

Segons el Sr Horst, és el desenvolupament de la intel•ligència el factor més important a l’hora de formar un jugador ja que segons ell un jugador amb molta tècnica, un estat físic òptim amb coneixements tàctics però sense el grau necessari de intel•ligència per l’aplicació de la manera més pràctica dels aspectes anteriors, possiblement no arribarà a ser un bon jugador i que ha de aprendre a veure el futbol amb els ulls de l’entrenador/formador.

A qualsevol esport, una acció del joc passa per tres punts importants a l’hora de l’execució d’una jugada i aquests són la percepció, la presa de decisió, i l’execució ja que en el joc no és tan important tenir la pilota si no saber que fer amb ella.

A la segona part de la ponència, va explicar diferents maneres de formació amb jocs que estimulen la intel•ligència del jugador amb casos pràctics per aplicar a les sessions d’entrenament que van dirigits a reduir al màxim els petits errors en el joc i ens va explicar que una acció del joc neix d’una necessitat.

Un cop acabada la ponència del Sr Horst, es va donar pas al col•loqui i conclusions amb la incorporació del Sr Carreras i el Sr Gelabert, a on el públic assistent va poder intervenir demanant als ponents la seva opinió sobre aspectes de la ponència i temes relacionats amb la formació del jugador. Manuel Muntaner Pilotes Fora Una iniciativa d’Ona Verda.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com