Nadal: “Entre els bons i els millors la diferència és que encara jugant malament, guanyes”

7 mayo 2011 | Por Redacción | Categoria: Tenis

El tenista mallorquí Rafa Nadal ha reconegut no haver fet un bon partit davant Roger Federer per segellar el seu pas a la final del Mutua Madrid Open, però està convençut que estant en l’elit molts partits es guanyen només per inèrcia.

“Entre els bons i els millors, la diferència és que encara jugant malament, guanyes. Al llarg de la carrera, hi ha moments que jugues malament o normal i cal seguir guanyant. Això fa que estiguis a dalt, cal lluitar amb el que tens i si pots arribar a un sis, doncs a un sis. Saps que jugant malament pots seguir guanyant. Cal acceptar-ho i seguir”, ha afirmat.

El número u del món ha explicat que tots dos han comès “més errors del que és habitual” en un partit que no havia estat “el millor” ni per ell ni per a Federer en un partit en què va haver aconseguir” algun trencament més al principi de la trobada”. “En el tennis la mala sort no existeix, però tal com va ser el set, hauria d’haver caigut del meu costat”, ha afegit.

El manacorí ha confessat haver jugat “molt enrere” pel que tirava les boles “curtes” i es va quedar “sense forat” quan Federer va començar a ser més agressiu. “Vaig haver de començar a jugar més llarg i més dins de la pista. Per moments volia recuperar massa ràpid i havia d’aguantar més, he rectificat a temps”, ha afegit.

Per altra banda, si ha d’enfrontar-se en la final davant Novak Djokovic, que arribaria invicte en cas de superar Bellucci, ho farà “amb il·lusió per guanyar, fer bon partit i ser competitiu com sempre. No enfocaré el partit de cap manera, jugaré com sé amb intensitat, agressivitat en el meu ‘drive’ i intentant que els punts estiguin en la meva mà més que en la seva”, ha indicat.

Després d’haver perdut les finals d’Indian Wells i Miami davant ‘Nole’ és conscient que podria tornar a caure. “Vaig perdre les dues últimes finals i això li dóna el paper de favorit. A més, aquí les condicions són una mica més favorables per a ell. Està en una forma brillant i amb molta confiança. Es pot perdre jugant bé. He perdut dues finals i puc perdre la tercera”, ha afegit.

Tot i la ratxa de Djokovic, considera que és “menys agressiu” que fa uns anys quan no deixava jugar tot i que ara “comet menys errors” i té “més fe”. “Està tornant a treure com fa anys. Molt millor, que això ho havia perdut els dos últims anys, d’altra banda, és molt bo, com sempre”, va dir.

”Ve guanyant i porta un plus de confiança i seguretat en si mateix. És un jugador d’aquests que surten cada moltes temporades, pel talent i facilitat per produir bons cops des de posicions difícils, sempre té temps per fer el moviment sencer això és un privilegi a l’abast de molt pocs”, va recalcar.

D’altra banda, ha assegurat que estava “mentalitzat” per la possibilitat que es disputés la semifinal amb el sostre tancat. “No m’ajuda perquè no veig molt bé la pilota, es creua la bola de servei amb el focus i no veia si pujava o no. La pista coberta canvia una mica, però no és un canvi extrem”, va explicar.

Finalment, creu que Roger Federer, a qui va qualificar com “molt ambiciós”, segueix tenint entre els seus objectius lluitar pels ‘grans’. “És un jugador molt especial. És capaç de donar el millor i canviar la situació en molt poc temps. Té un do inigualable no he vist a ningú amb la capacitat de desenvolupar el tennis que ell desenvolupa”, ha comentat.

 

Fuente:

IB3

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com