El president assisteix al Palma Arena a l’inici de la instal·lació de la nova pista del Velòdrom

16 mayo 2011 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo

El president de les Illes Balears, Francesc Antich, ha assistit al Palma Arena a l’inici de la instal·lació de la nova pista del velòdrom i de la nova pista de ciclisme BMX, situada sobre l’edifici del pàrking i ha visitat la nova pista d’hoquei instal·lada a la terrassa sud de l’edifici.

El president ha estat acompanyat pel delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, el gerent del Velòdrom, Guiem Bosch; el director esportiu del velòdrom, Joan Llaneras; el president de la Federació de Ciclisme, Artur Sintes, i cap d’obres i projectes de l’empresa pública TRAGSA, Carlos Oliveros.

L’equip dels constructors de Walter von Lücken, ha iniciat aquest matí les obres per la instal·lació de la nova pista del velòdrom que s’espera que estiguin finalitzades en un mes i mig. El projecte dels quals compta amb el vist i plau de la Unió Ciclista Internacional (UCI), que contempla tot el canvi de la barana exterior, el canvi de tota la superfície de la pista i la millora i reforçaran els suports de inferiors de la pista per evitar les vibracions i millor la subjecció de la pista.

Pel que fa a la pista exterior de ciclisme BMX, està ubicada en el solar  que està sobre el pàrking del Palma Arena. Aquesta nova instal·lació esportiva tindrà una pista d’una longitud de 340 metres, una amplada de 7 metres i  tindrà 14 obstacles i 3 girs. Aquestes obres estaran finalitzades en 2 mesos.

El president també ha visitat la nova pista d’hoquei que s’ha instal·lat a la terrassa sud de l’edifici i servirà per els entrenaments d’equips de categories inferiors de l’Espanya Hoquei Club i de les escoles municipals. Aquesta pista respon a una petició dels equips que fins el moment, havien de realitzar el seus entrenaments en unes instal·lacions poc adients per a la pràctica d’aquest esport.

La nova pista està fabricada amb materials de darrera generació especials per a la pràctica del patinatge i permet el seu desmuntatge per poder-la instal·lar en altres ubicacions, com ara la pelouse del Palma Arena, i poder d’aquesta manera, acollir la celebració de competicions. A més, s’està adequant tota la instal·lació elèctrica de la terrassa, amb la col·locació de noves lluminàries i es col·locaran tancaments i xarxes.

Per altre banda i dins de les reparacions que està duent a terme, destacar que  ja s’han revisat, netejat i reparat les 135 finestres de la cúpula del Palma Arena, que tenien moltes deficiències i provocaven importants goteres sobre la pista del velòdrom. En aquest sentit es repararan les caixes de connexió electrònica d’aquestes finestres i s’instal·laran que les manquen, així com un sistema sonor per evitar les gavines, ja que els seus residus fan malbé a aquestes finestres automatitzades.

A més ja s’ha reparat la jàssera del pàrking que provocava dels goteres i ens permetrà obrir la segona planta del pàrking fins el moment tancada per aquestes goteres i el perill que representava tenir danyada aquesta jàssera.

També es repararà la fusteria metàl·lica, com ara les portes de seguretat i s’instal·larà una cortina tèrmica a la boca del túnel d’accés millorarà la climatització i permetrà un important estalvi d’energia.

Finalment, destacar que el president de la Federació balear de ciclisme, Artur Sintes ha lliurat al president Antich un carnet de cicloturisme i un mallot de la selecció Illes Balears.


Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com