Son Pardo acull durant tres dies el XXVII Campionat de Balears de Cavalls de Pura Raça

6 octubre 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

120 exemplars espanyols i àrabs competiran a la mostra morfològica prèvia a la Semana Internacional del Caballo que es celebra a Sevilla la tercera setmana de novembre

 

 

L’Hipòdrom de Son Pardo serà escenari, des del matí de demà divendres i fins el migdia de diumenge, del XXVII Campionat de Balears de Cavalls de Pura Raça, que organitza l’Associació Es Cavall amb el suport de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i també del Consell de Mallorca, a través de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM)

Uns 120 exemplars (90 de raça espanyola i 30 de raça àrab) participaran en el campionat morfològic de cavalls de pura raça més important que es celebra a la nostra comunitat, concurs previ a la ‘Semana Internacional del Caballo’ (Sicab) que tindrà lloc a Sevilla durant la tercera setmana de novembre, segons ha informat la directiva de l’Associació Es Cavall, que presideix

Demà divenres, a les 9 del matí, començarà el campionat amb la Secció Tercera, poltres de 2 anys. Tant demà com dissabte la competició es desenvoluparà en jornada de matí i tarda. Tot el divendres i el dissabte matí les proves es centraran amb el cavall espanyol i el dissabte horabaixa amb l’àrab. El diumenge matí els guanyador de cada secció de raça espanyola i de les classes de raça àrab lluitaran per aconseguir el premi del campió de campions.

A les 12 hores, la Policia Local Secció Muntada de Palma oferirà un carrusel previ a la cerimònia de l’entrega de trofeus.

A llarg d’avui matí i horabaixa l’Associació es Cavall adapta les instal·lacions de l’hipòdrom a les exigències que imposa l’organització del campionat, com són unes grades supletòries en front de la tribuna central del recinte hípic i el muntatge de boxes per als cavalls participants.

 

HORARIS:

 

Divendres. Cavall espanyol. Seccions de poltres de 2 i 3 anys fins a cavalls de 7 o més anys a partir de les 09.00 hores, fins a les 20,15 hores.

 

Dissabte. Prova de funcionalitat de cavalls espanyols, de 4 anys fins a 7 o més anys, a partir de les 9,30 fins a les 12,30 hores.

Pura raça àrab de 16,30 a 19,05 hores. A les 19,35 h. Demostració de Doma Menorquina.

 

Diumenge.

A partir de les 9,30 hores fins a les 12 hores, Campionat de Pura Raça àrab i espanyola. A les 12 h. Carrusel Policia Local de Palma, secció muntada..

A les 12,30 h. Cerimònia d’entrega de trofeus.

 

FOTO IEHM: Operacions de muntatge de boxes i carpes, aquest matí,  per a la realització del campionat morfològic.

 

 

Xerrada-col·loqui sobre l’entrenament de cavalls esportius

 

 

Per altra part, cal destacar la xerrada col·loqui que, organitzada per l’associació de criadors Astrot i patrocinat per la Federació Balear de Trot,  tindrà lloc el proper dimarts, 11 d’octubre, a les 19 hores a la Sala de Premsa de Son Pardo que versarà damunt ‘Mites i realitats sobre els entrenaments dels cavalls esportiu’.

Intervendrà a l’acte Marta Prades Robles, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’acte és obert a tots els aficionats al món del cavall i tractarà el maneig dels poltres joves en entrenament i els problemes de l’aparell locomotor, abans d’obrir l’apartat de debat amb el assistents.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com