Triguero demana al Ministeri d’Educació que reconegui la funció social dels clubs i federacions esportives

27 febrero 2015 | Por Redacción | Categoria: Fútbol
El conseller ha demanat una legislació específica pels clubs i entitats esportives insulars.

El conseller ha demanat una legislació específica pels clubs i entitats esportives insulars.

Noudiari/ El conseller de Joventut i Esports, Rafa Triguero, ha enviat una carta al Ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, en la que mostra la seva preocupació sobre la possible consideració de l’esport com una activitat econòmica “sent totalment el contrari, és a dir, una important labor social desenvolupada per persones en clubs i entitats esportives”.

En el text, el conseller ha demanat que es promogui “una legislació específica i especial que asseguri l’equilibri entre el compliment de les obligacions tributàries d’entitats esportives i les característiques especials d’aquestes, que en molts casos es desenvolupen de forma altruista, desinteressada i voluntària per persones que busquen únicament la promoció de l’esport”.

“Que s’atengui també el fet insular”
El conseller, a més, ha sol·licitat que, “partint de les lleis de l’esport de 1990 i la llei autonòmica Balear de 2006 s’iniciï la seva adaptació i millora per introduir en elles l’excepcionalitat de la labor desenvolupada pels col·laboradors de clubs i entitats esportives i especialment s’atengui també, aprofitant la mateixa, el fet insular que minva les possibilitats esportives dels eivissencs”.

El conseller s’ha dirigit en els mateixos termes al conseller balear de Turisme i Esports, Jaime Martínez. Triguero ha presentat aquests escrits després de finalitzar el ple del Consell Insular, en el qual el Grup Popular ha proposat el mateix contingut per transaccionar una moció del PSOE-Pacte sobre aquest tema. El Grup PSOE-Pacte ha rebutjat aquesta proposta.

Triguero ha reiterat “l’aposta ferma del Consell Insular per l’esport base, tal com hem anat demostrant al llarg de la legislatura”. En aquest sentit, i atenent a la preocupació que està generant aquest assumpte, el conseller ha transmès el seu suport als clubs, esportistes i federacions, amb els quals ha mantengut contactes en les darreres setmanes.

.

.

.

.

.

.

.

.

Fuente: Noudiari.es

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com