MEMÒRIA XII TROFEU DE JUDO AJUNTAMENT DE SINEU” (Dissabte, 23 abril de 2016)

24 abril 2016 | Por Redacción | Categoria: Artes Marciales, Otros Deportes
Ajuntament de Sineu

Ajuntament de Sineu

1. PRESENTACIÓ:
El Judo un esport educatiu, amb uns valors i principis com Superació, Amistat, Tolerància, Coratje, Autocontrol, Seguretat… un esport de lluita va arribar al poble de Sineu, un altre èxit del Club de Judo Taikukan,i desde el 2003 repetim cada any.
Com veis, el camí és intens i cada any hi ha més èxits i bons resultats, com un dels nostres alumnes ens recorda: “TOTS I CADA UN DELS EXITS INDIVIDUALS SÓN EXITS DE TOT EL CLUB”, els bons resultats i tantes medalles és feina de tot un equip, de tot un grup, el judo no és un esport individual: a un combat lluiten un contra un, però per arribar allà es tasca de tot un grup de judokas que cerquen un Objectiu Comú, com cada any.. l’Objectiu del Club es fer cada dia més gran. Aquest Trofeu que tothom espera per les Festes de Sant Marc.

2. PARTICIPANTS:
Abans de començar amb el Trofeu vam agraïr la col·labaració de tothom . I es va fer una menció als esportistes del club que enguany ens representaran al proper Ct. Espanya Infantil-Cadet (7 i 8 de maig, Madrid):
 MARIA MARTÍNEZ, infantil -40 kg.
 PEP SUAU, infantil -38 kg.
 ALBERT RIOS, cadet -90 kg.
 MIQUEL A. SUAU, cadet -55 kg.

MARGALIDA GENOVART, cadet -48 kg,
 MARIA OLIVER, cadet -52 kg
 NURIA FARELO, cadet -44 kg.

.

.

Des de 2006 el club té respresentació en el Campionant Nacional d’Esport Escolar, i alhora dir que podem estar ben orgullosos ja que enguany el Taikukan s’ha superat i es quan duu més esportistes en aquesta competició.
Mitjançant la Federació Balear de Judo se va fer arribar a tots els Clubs de Balears la circular convidant-los a participar en el nostre Trofeu.
Exhibicions de judo i aikido i competicions obertes a tots els esportistes des de 3 anys fins a categoria Infantil (Sub’15).
Hem tengut una bona resposta i participació de tots els clubs de Mallorca.
 JUDO CA’N PASTILLA, SAN CAYETANO, ESCOLA DEPORTIVA MAÑES, OLIMPIC, BUDO ZEN I ESCOLA DE JUDO SANT JOSEP OBRER de Palma.
 ESCOLA MUNICIPAL D’INCA, ESCOLA MUNICIPAL DE LLOSETA, ESCOLA MUNICIPAL DE STA. EUGÈNIA.
 RENSHINKAN, de Manacor.
 MALLORCA NORD JUDO I EU MOLL de Pollença.
 C.P JOAN VENY I CLAR de Campos.
 AIKIDO TSUGAKU de Palma i AIKIDO TAKEMESU d’Inca.
 I el Club Amfitrió, JUDO TAIKUKAN, de Sineu.
Els infants que van participar eren de les següents categories:

 

EDAT: PRE-BENJAMINS: 2008-2009
BENJAMINS: 2006 y 2007
ALEVINS: 2004, y 2005
INFANTILS: 2002 Y 2003
PESOS: PRE-BENJAMINS MAS/FEM: :-20, -23, -27, -31, -35, -39, -45, +45 KG
BENJAMINS MAS/FEM: -26, -30, -34, -38, -42, -47, +47 KG
ALEVINS MASC/FEM: -30, -34, -38, -42, -47, -52, +52 KG
INFANTILS FEMENÍ: -40, -48, – 57, +57 KG
INFANTILS MASCULÍ: -42, -50, -60, + 60 KG
3. FESTIVAL INFANTIL I COMPETICIÓ:
Els infants varen esser convocats per categories:
 FESTIVAL: concentració 9’30, inicio 10h.
 COMPETICIÓ: Sub’9 y sub’11 concentració 10’15h, inici 11h.
Sub’13 i Sub’15 concentració 11’45h, inici 12’30
El gruix fort de nins i nines es va concentrar a les 9’30, els primers en arribar foren els que participaren en la demostració tècnica per parelles, hi va haver a prop de 100 infants des de 3 anys fins categoria Sub’13 de judo i 50 infants d’aikido.

 

.

.

Es van fer grups d’edat i de 10 en 10, distribuïts en 12 tatamis. Els nins i nines havien preparat amb els seus mestres demostració tècnica de judo dret i judo en terra que després farien amb companys d’altres clubs. Durant la seva exhibició foren guiats per Cinturons Negres que els vigilaven i ajudaven.

.

.

.

.

Els clubs d’Aikido duien també les sevess exhibicions preparades.

En haver sortit un parell de vegades davant els papàs i mamàs, tots els nins i nines es van preparar per anar a cerca la seva medalla i una camiseta conmemorativa del XIII Trofeu, que heu va entregar el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sineu, D. Carles Ramis i d. Miquel Bisquerra, President de la Federació Balear de Judo.

.

.

GRUP DE JUDOKAS DE 3-4 ANYS.

.

.

GRUP DE JUDOKAS DE 8-9 ANYS.

Quan els més petits ja partiren amb els papas/mamas varem poder gaudir una estona dels seus germans grans o dels companys que començaven la competició.
Aquesta es va desenvolupar a 8 tatamis i els judokas Sub’9 foren els primers en sortir a fer combats. Amb l’ajuda dels tècnics de la Federació es van agrupar fent lliguetes de 4-5 infants per a que tots tenguessin un mínim de 3 combats.

.

.

Se van fer grups més o manco homogènis de pes. Les entregues de medalles se feren així com s’anaven acabant les llistes, així l’espera de les families no va esser massa larga i tot va esser més ràpid tant en organització com en les previsions de temps fetes.

.

.

CATEGORÍA FEMENINA SUB’9

.

.

CATEGORÍA MASCULINA SUB’9

Així com acabaven lliguetes de Sub’9 van continuar amb els Sub’11, veim que els combats tenen més ritme i ja son nins que alguns fa més temps que duen practicant o que ja han participat a algún altre torneig.

.

.

.

.

PODIUM SUB’11 FEMENÍ

.

.

PODIUM SUB’11 MASCULÍ

Per finalitzar la jornada van començar els combats de la categoría Sub’13 i Sub’15. Combats més disputats, ja que la majoria son judokas que duen un parell d’anys de rodatje de competició i alguns que a aquestes edats també ho proven. Verem més ritme, més tècniques i intensitat.

.

.

Destacar que per a cada categoria hi ha un Reglament d’arbitratge adaptat, on el més important és la seguretat dels infants, la bona execució técnica i saber controlar en les projeccions.

.

.

PODIUM SUB’13 FEMENÍ

.

.

PODIUM SUB’13 MASCULÍ

4. PATROCINADORS I COL·LABORADORS:

 Consell de Mallorca (Àrea d’Esports).
 Ajuntament de Sineu.
 Federació Balear de Judo i EE.AA.
DIRECTORA DEL JUDO TAIKUKAN
Maribel Fernández Matas.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com