Nins dels col.legis Sant Vicenç de Paul i Pius XII comparteixen una trobada JUGAM sobre valors i esport amb jugadors del Palma Air Europa i l’Institut de Fertitlitat a Sant Ferran

9 diciembre 2016 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Baloncesto
.

.

Més de 50 nins dels col.legis Sant Vicenç de Paul i Pius XII de Palma han gaudit avui d’una classe especial d’educació física al Poliesportiu de Sant Ferran. Allà, tots ells han pogut compartir una estona divertida, esportiva i didàctica amb dos jugadors de bàsquet del Palma Air Europa masculí, Asier Zengotitabengoa i Mikel Uriz, i una jugadora de l’Institut de Fertilitat femení, Regina Gómez, a més de l’entrenador i director esportiu Xavi Sastre.

Una trobada que ha tingut com a eix principal una xerrada sobre els valors a l’esport, tant a la base com a l’elit, que han impartit els 4 representants del club Bahía San Agustín, i que està emmarcada dintre dels actes del programa de foment de valors JUGAM amb l’Elit. A més, els nins han pogut gaudir de la sensació de jugar un ‘partidet’ amb els professionals a les pistes exteriors del Poliesportiu de Sant Ferran.

Els tres jugadors i l’entreanador Xavi Sastre han exposat els seus punts de vista sobre quins són els valors que els hi ha aportat i els aporta l’esport a les seves vides. “El respecte cap al contrari, l’esforç, la tolerància… són valors que sempre han d’estar presents a l’esport i a la vida i jo, com a entrenador, sempre he intentat inculcar-los tant a petits com a professionals, que també és molt important perquè són un mirall per vosaltres”, ha explicat Xavi Sastre, qui a més ha fet un al·legat a la igualtat: “Segurament molts de vosaltres no arribareu a ser professionals de l’esport que vos agrada, però sereu igual d’importants en altres professions. Cristiano Ronaldo no és més important que el cambrer que ens fa el cafè cada dematí, així que vosaltres heu de divertir-vos fent esport, aprendre i aplicar a altres àmbits de la vida els valors que aporta l’esport i ser feliços amb la professió que tingueu”, ha dit.

Per la seva part, els jugadors del Palma, Zengotitabengoa i Uriz, han destacat la importància de compaginar l’esport amb la formació acadèmica. “Quan jo estava a les categories inferiors del Barça, per exemple, si no aprovàvem els exàmens no podíem jugar, i això després m’ha servit per ser una persona aplicada i per tenir una disciplina que m’ha fet arribar aquí on estic”, ha dit l’aler Asier Zengotitabengoa. També ha volgut destacar la importància d’estudiar i fer esport el base Mikel Uriz, qui ha dit que “la disciplina i l’esforç que has de tenir estudiant i fent esport sempre té la seva recompensa”. Per últim, la jugadora de l’Institut de Fertilitat, Regina Gómez, ha volgut incidir en la “importància de respectar al rival i jugar net, perquè al final així és com més se gaudeix de l’esport, qualsevol que practiqueu”.

Els nins han pogut fer preguntes als jugadors i després tots han rebut entrades pel partit de diumenge que jugarà el Palma Air Europa a Son Moix davant el Breogán a partir de les 18 hores.

img_1014_01

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com