El Consell dóna a conèixer el Llatzeret als menorquins amb un complet programa cultural que servirà per commemorar el 200 aniversari d’aquest emblemàtic espai

3 agosto 2017 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
.

.

Un concert de bandes de tota Menorca, l’actuació de Marco Mezquida i Juan Gómez ‘Chicuelo’, o la projecció de la pel·lícula “El Niño” -amb l’assistència de dos dels actors protagonistes-, plats forts d’una setmana dedicada a la gastronomia, el teatre, la música o el cinema La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, han presentat avui el programa d’activitats culturals impulsat per la institució insular, juntament amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca, per tal de commemorar el 200 aniversari del
Llatzeret. Amb aquesta iniciativa el departament ha volgut aprofitar la celebració d’una fita històrica per donar a conèixer aquest espai a tots els menorquins.
Salord ha recordat que el Llatzeret, abans depenent del Ministeri de Sanitat, va passar a ser gestionat pel Consell Insular de Menorca gràcies a la tasca del Grup Popular durant l’anterior mandant. “El 2015 l’actual equip de govern va començar a treballar amb un Pla d’Usos”. Un Pla que té com a pedra angular l’Escola de Salut Pública i que, a més, pretén recollir activitats formatives amb especial importància en la difusió del patrimoni i la cultura. Així mateix, la vicepresidenta ha destacat la important dimensió
turística a la qual van lligades les visites guiades que s’hi duen a terme.
“Volem que els menorquins coneguin quin és el passat, quin és el present i, sobretot, quin ha de ser el futur del Llatzeret, un espai que ha de ser gaudit per residents i visitants”. En aquest sentit, la iniciativa del departament de Promoció Turística pretén divulgar la cultura i les tradicions menorquines, a més de donar cabuda a interessants propostes arribades de fora.
Un concert de bandes de tota Menorca, l’actuació de Marco Mezquida i Juan Gómez ‘Chicuelo’ (en el marc del XIXè Festival Menorca Jazz), o la projecció de la pel·lícula “El Niño” amb l’assistència de dos dels actors protagonistes, són els plats forts d’una setmana dedicada a la gastronomia, el teatre, la música o el cinema. Cal subratllar que els actors principals de “El Niño” Mariam Bachir i Jesús Carroza (Goya 2005 al Millor.
Actor Revelació per la pel·lícula “7 Vírgenes”) assistiran a la projecció del film que clourà amb un col·loqui.
L’Associació Fra Roger se suma a la programació amb una conferència, una demostració gastronòmica i un tast. Una activitat també molt atractiva serà la projecció comentada de fotografies antigues del Llatzeret a càrrec del Grup de Fotos Antigues de Menorca de Facebook. També hi haurà sessions de ioga matinals, representacions teatrals i visites guiades, entre d’altres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com