Les 30 Jornades de l’Esport Base analitzen la cardioprotecció a l’esport

18 mayo 2018 | Por Redacción | Categoria: Fútbol Base
Mesa

Mesa

 

La trobada, que organitza anualment el Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca, ha iniciat aquest divendres dos dies de jornades al llarg de les quals s’abordarà com prevenir la mort sobtada en l’esportista i la importància de la formació en la cardioprotecció, entre molts altres temes. En el marc de les jornades, el vicepresident primer, Francesc Miralles, ha lliurat els premis a l’Esperit Esportiu 2018.

Durant dos dies i a través de diferents ponències i taules rodones, les 30 Jornades de l’Esport Base posaran damunt la taula diferents aspectes entorn a la «Cardioprotecció a l’esport», un aspecte en el qual treballa la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca amb un programa propi i que reuneix aquests dies una desena d’experts del món de la medicina i també dels serveis d’emergència. Una trobada anual, que avui capvespre ha inaugurat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, acompanyat de la directora insular d’Esports, Margalida Portells i del doctor Bartomeu Marí, cap del Servei de Medicina de l’Esport del Consell.

Per a Miralles, aquestes jornades, que celebren la seva trentena edició, «demostren el compromís del Consell en tot allò que envolta la pràctica esportiva, sobretot en edat escolar. Jornades com la d’avui ajuden a donar visibilitat a la gran tasca que se fa durant tot l’any en la promoció de l’esport i de la salut. El Consell està darrera pràcticament la totalitat de l’activitat esportiva en edat escolar que se realitza a Mallorca sigui a través de centres educatius, clubs i federacions,…amb diferents línies de feina, entre elles, la de fomentar hàbits saludables entre la població infantil perquè acompanyin els nostres joves i infants al llarg de tota la seva vida». El vicepresident primer ha agraït la tasca que duu a terme el Servei de Medicina Esportiva del Consell des de fa tres dècades amb aquestes jornades i també a totes les persones que hi col·laboren.

L’acte d’inauguració, que s’ha celebrat aquest divendres capvespre al Club Diario de Mallorca, també ha servit per fer lliurament dels premis a l’Esperit Esportiu 2018. Uns guardons que la Direcció Insular d’Esports atorga a persones i entitats per reconèixer la seva trajectòria en el món de l’esport. Enguany, els guardonats han estat Eusebio Manuel López, que al llarg de la seva vida ha estat directiu d’equips base del Mallorca així com president del club La Salle de Palma, vicepresident de la Federació de Futbol de les Illes Balears i, actualment, està al capdavant de la Mutualitat de futbolistes. També ha rebut un reconeixement a la seva contribució al món de l’esport Antonio Girón Marín, que va començar a jugar a futbol en el Molinar als 17 anys i que anys després crearia l’equip de futbol «El Patronato», vinculat a la Fundació Patronat Obrer. I la tercera persona reconeguda enguany amb el premi a l’Esperit Esportiu ha estat Francisca Guzmán, destacada entrenadora de patinatge a clubs com el Patronato Levante, Son Rapinya, el club Patín Burgos, el club Natació Reus Ploms, el club Patín Ses Illes i el club Patín Mallbal, entre d’altres. Una tasca que li ha permès compartir els seus coneixements amb gran nombre de patinadors, amb els quals ha participat a gran nombre de campionats.

El programa d’aquestes 30 Jornades de l’Esport Base es tancaran aquest dissabte, 19 de maig, al migdia, i entre les seves activitats està prevista la participació en la primera jornada de promoció de reanimació cardiopulmonar (RCP), que se celebrarà al Palma Arena, amb l’objectiu d’aconseguir el Rècord Guinness.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com