Palma celebra aquest diumenge la 40a edició de la Diada Ciclista de Sant Sebastià

17 enero 2019 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo, Otros Deportes
Presentació

Presentació

Antoni Noguera: La Diada és tota una tradició a Palma des de l’any  1977, és un dia per a compartir en família, amb amics, on l’esperit festiu i lúdic és el gran protagonista

Maria Cruz Rivera:  CaixaBank té vocació de ser una entitat propera i compromesa amb el territori participant en activitats que impulsin el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els nostres valors fundacionals de compromís amb la societat

 

Palma, 17 de gener de 2019.-  El batle de Palma, Antoni Noguera, i la directora territorial de CaixaBank a Balears, Maria Alsina, han presentat avui la 40a Diada Ciclista Sant Sebastià a CaixaForum Palma.

 

Palma celebra un any més la tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià, un dels esdeveniments populars més importants de la nostra cultura popular i esportiva de Palma.  Enguany, a més, serà una edició molt especial perquè la Diada compleix 40 anys, i per aquest motiu el pastís d’aniversari ha tingut avui protagonisme durant la presentació.

 

Quatre dècades han estat testimoni dels milers de persones que han participat a aquesta prova popular emmarcada als esdeveniments de les festes patronals. I per a celebrar aquest aniversari, gràcies a la col·laboració de CaixaBank, els participants rebran una camiseta commemorativa amb la il·lustració d’aquesta edició, una imatge de l’obra “Esfuerzo”, del pintor Jorge Castillo.

 

Diumenge es donarà la sortida oficial a les 12 h a l’arc situat a la plaça Santa Eulàlia amb el tradicional tall de cinta. Milers de ciclistes engegaran la prova encapçalats per un grup de ciclistes federats que tradicionalment obren la passejada i per les persones amb alguna discapacitat que participin en aquesta Diada Ciclista de Sant Sebastià, que es situaran al capdavant.

 

Antoni Noguera ha traslladat el seu agraïment a les persones i institucions que han contribuït a fer possible quaranta edicions de la Diada i ha destacat que “és tota una tradició a Palma des de l’any 1977, és un dia per a compartir en família, amb amics, on l’esperit festiu i lúdic és el gran protagonista”.

 

Per la seva banda, Maria Cruz Rivera ha expressat que “CaixaBank té vocació de ser una entitat propera i compromesa amb el territori participant en activitats que impulsin el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els nostres valors fundacionals de compromís amb la societat”.

 

Les bicicletes continuaran l’itinerari pel parc de la Mar, l’avinguda d’Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús, el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d’Esports de Son Moix, en un recorregut d’uns 6 kilòmetres. La Policia Local de Palma, el servei d’ambulàncies i els membres del Voluntariat Esportiu de Palma controlaran el recorregut per a evitar accidents i ajudar els que ho necessitin.

 

S’hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d’edat i independentment de les seves condiciones físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer prèviament en línia a través del web www.sportmaniacsbaleares.com. A més, com cada any, es poden fer el mateix dia de Sant Sebastià a partir de les 10 h als envelats situats a la plaça Major, al carrer del Conquistador, al carrer Sant Miquel /OMS i a la plaça de Cort.

 

A l’arribada al Palau Municipal d’Esports de Son Moix, hi haurà animació musical, zona de tallers i jocs infantils amb castells inflables aportats pel Consell de Mallorca, així com una zona d’avituallament amb aigua i refrescs. A partir de les 13.50 h, a l’escenari, es lliuraran els premis als tres grups més nombrosos i se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que sol·licitin un tiquet per al sorteig devora l’escenari.

 

L’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma agraeix especialment la col·laboració de CaixaBank a la tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià des de fa ja 40 anys.

 

A l’acte, han assistit també la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll; el director General d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; el director regional d’Onda Cero Balears, Juan Carlos Enrique; el director de Relacions Externes d’El Corte Inglés, Antonio Sánchez Grao; el president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Fernando Gilet, i el seu vicepresident, Francisco Cuenca; el responsable de relacions externes de Coca Cola, Ricardo Muntaner, i  Clifford Kreetschmer, administrador de Boxi.

 

Els organitzadors volem agrair el suport i la tasca del voluntariat de l’Agència Municipal de Palma, de la Policia Local de Palma, de totes les entitats col·laboradores, i de les altres àrees de l’Ajuntament que fan possible aquesta festa de la bicicleta a Palma.

 

Maria Cruz Rivera, Antoni Noguera

Maria Cruz Rivera, Antoni Noguera

Jornada d’Esport inclusiu

 

En aquesta edició, amb motiu de la Diada Ciclista, l’IME i CaixaBank han organitzat la quarta Jornada d’Esport Inclusiu, que s’ha dut a terme avui a CaixaForum de la mà d’Alejandro Sánchez Palomero, subcampió del món de paratriatló, que ha moderat les ponències.  Durant l’acte de benvinguda el batle de Palma, Antoni Noguera;  la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el director General d’Esports, Sergio Rodríguez, han retut un homenatge sorpresa a l’esportista per la seva trajectòria i els èxits assolits.

 

A la jornada han intervingut la subdirectora general de Dona i Esport del CSD, Nuria Garatachea; la periodista esportiva, autora de Superhéroes de incógnito, Almudena Rivera; el campió del món de ciclisme adaptat (MH2), Sergio Garrote; el subcampió del món d’skate adaptat, Toni Quiñonero; el paratriatleta i campió del món de duatló, Kini Carrasco; el medallista Pere Antoni Gomila i la presidenta de la Delegació de l’ONCE a Balears, Carmen Soler.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com