Ciutadella acull aquest cap de setmana la Final Four Trofeo Hermanas Rullán

16 mayo 2019 | Por | Categoria: Baloncesto, General
Trofeo Hermanas Rullan

Trofeo Hermanas Rullan

CTEIB, CB Andratx, Jovent Alaior i CD Alcázar lluitaran pel títol balear i per la classificació a la fase d’ascens a Lliga Femenina 2.

A Ciutadella es retrà homenatge a les pioneres del bàsquet de la ciutat i a l’àrbitre Paco Plaza que es retira de l’arbitratge després de 25 anys.

FINAL FOUR TROFEO HERMANAS RULLÁN

CTEIB, Construcciones Edbaser, Infotelecom CD Alcázar i Jovent Cristalería Tama disputaran aquest cap de setmana al Pavelló Municipal d’Esports de Ciutadella, la Final Four Trofeo Hermanas Rullán que posarà punt final a la Lliga Balear Femenina.

Els dos equips finalistes disputaran una Final Four contra els dos primers classificats de Catalunya el cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny per ascendir a Lliga Femenina 2, serà a Catalunya. Els rival sortiran de la Final Four que es disputa aquest cap de setmana entre els equips catalans: Unilever Viladecans, Basket Almeda, CB Lleida i Unigirona.

DISSABTE 18

18:00 CTEIB – INFOTELECOM CD ALCÁZAR

20:00 CONSTRUCCIONES EDBASER – JOVENT CRISTALERÍA TAMA

DIUMENGE 19

10:00 Partit pel tercer i quart lloc

12:00 Final

En acabar, tindrà lloc l’entrega de trofeus.

Ciutadella acull aquest cap de setmana la Final Four Trofeo Hermanas Rullán

HOMENATGE I RECONEIXEMENT A LES PIONERES DEL BÀSQUET A CIUTADELLA

Dins del marc de la Final Four Trofeo Hermanas Rullán, des de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears a través de la Fundació FEBIB1935 s’ha organitzat un reconeixement a les pioneres del bàsquet a Ciutadella que als anys 40 es varen proclamar campiones de Balears i jugaren la fase del Campionat d’Espanya. L’homenatge tindrà lloc entre el primer i segon partit de diumenge.

El pati de l’escola Compañía de María (Ca las Madres), a principis dels anys 40, va ser l’origen del contacte amb el bàsquet d’algunes de les protagonistes d’aquest homenatge. Totes elles impulsades per Dolors Benejam, professora d’Educació Física i delegada de Sección Femenina a la localitat. Fins a 10 jugadores participaren en aquests primers entrenaments, repartides en dos equips: Javier i Lestonnac (en honor a la fundadora de la Compañía de María, Santa Juana de Lestonnac).

Després de molts de mesos entrenant i jugant partits entre elles, les millors jugadores de Ca las Madres varen passar a formar els equips de la Falange, primer de Juventudes i després de Sección Femenina, entrenades per Fernando Juaneda, primer, i Miquel Olives, després.

Essent el representant de Menorca, diferents vegades disputaren el Campionat de Balears a Palma, al velòdrom Tirador. Es proclamaren campiones jugant les fases nacionals a Barcelona i Saragossa.

Aquest homenatge i reconeixement comptarà amb la presència d’algunes d’aquestes jugadores i els seus familiars.

Horaris i enfrontaments Final Four Hermanas Rullán [540 KB] [Descarregar]

 

Deje su comentario

  • Mantente informado