Ses Salines acollirà aquest cap de setmana la Final Four Trofeu Biel Hurtado

16 mayo 2019 | Por | Categoria: Baloncesto, General
Trofeo Biel Hurtado

Trofeo Biel Hurtado

Bàsquet Pla, Ciutat de Palma, CB Es Castell i CCE Sant Lluís lluitaran pel títol balear i per la classificació al partit d’ascens a EBA

La Lliga Balear Masculina arriba a la fase final. Opentach Pla, Aquaquae, Pinta B CB Es Castell i Insotel CCE Sant Lluís disputaran aquest cap de setmana la Final Four Trofeu Biel Hurtado.
L’equip guanyador es classificarà per disputar el partit d’ascens a Lliga EBA contra el primer classificat d’Aragó: CB Almozara. El partit es jugarà dia 2 de juny en una pista neutral a Catalunya.
La Final Four Trofeu Biel Hurtado es disputarà al Poliesportiu de Ca’n Guerxo (Sant Jordi de Ses Salines) i començarà a les 19:30 amb la primera semifinal que jugaran Opentach Bàsquet Pla i Insotel CCE Sant Lluís. A les 21:00 arrencarà la segona semifinal entre Aquaquae i Pinta B CB Es Castell.
Els guanyadors disputaran la final, diumenge a les 11:30 del dematí i el partit pel tercer i quart lloc es jugarà a les 9:30.

En acabar, tindrà lloc l’entrega de trofeus.

HOMENATGE I RECONEIXEMENT A LES PIONERES DEL BÀSQUET A CIUTADELLA

Dins del marc de la Final Four Trofeo Hermanas Rullán, des de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears a través de la Fundació FEBIB1935 s’ha organitzat un reconeixement a les pioneres del bàsquet a Ciutadella que als anys 40 es varen proclamar campiones de Balears i jugaren la fase del Campionat d’Espanya. L’homenatge tindrà lloc entre el primer i segon partit de diumenge.

El pati de l’escola Compañía de María (Ca las Madres), a principis dels anys 40, va ser l’origen del contacte amb el bàsquet d’algunes de les protagonistes d’aquest homenatge.
Totes elles impulsades per Dolors Benejam, professora d’Educació Física i delegada de Sección Femenina a la localitat. Fins a 10 jugadores participaren en aquests primers entrenaments, repartides en dos equips: Javier i Lestonnac (en honor a la fundadora de la Compañía de María, Santa Juana de Lestonnac).
Després de molts de mesos entrenant i jugant partits entre elles, les millors jugadores de Ca las Madres varen passar a formar els equips de la Falange, primer de Juventudes i després de Sección Femenina, entrenades per Fernando Juaneda, primer, i Miquel Olives, després.
Essent el representant de Menorca, diferents vegades disputaren el Campionat de Balears a Palma, al velòdrom Tirador. Es proclamaren campiones jugant les fases nacionals a Barcelona i Saragossa.
Aquest homenatge i reconeixement comptarà amb la presència d’algunes d’aquestes jugadores i els seus familiars.

Deje su comentario

  • Mantente informado