Construcciones Edbaser es proclama campió de Balears i aconsegueix el Trofeo Hermanas Rullán

20 mayo 2019 | Por | Categoria: Baloncesto, General
CB Andratx

CB Andratx

CB Andratx i CTEIB disputaran la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 contra Unilever Viladecans i Citylift GEIEG Unigirona. La fase es disputarà els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny a Catalunya
Construcciones Edbaser va guanyar la final de la Final Four Trofeo Hermanas Rullán imposant-se a CTEIB a un partit molt igualat que es va decidir al darrer període. Esther Morillo, amb 31 punts, va ser designada MVP de la Final Four. Morillo va ser la màxima anotadora a la final.
Durant la primera part hi va haver molta igualtat amb alternatives al marcador. Al descans es va arribar 29 – 33 a favor del CB Andratx. Al tercer període, les visitants arribaren a tenir 13 punts a favor (33-46) però el CTEIB gràcies a una bona defensa es va tornar a ficar a la lluita pel títol ajustant una mica més el marcador. El darrer quart començava amb 47-52 i semblava que s’arribaria a un final ajustat. A falta de 7 minuts, el marcador era de 55-59 però un parcial de 0-8 deixava l’electrònic en 55-67 i quasi gairebé sentenciat el partit. Quedaven quatre minuts i les andritxoles es dedicaren a administrar aquesta avantatge. Al final, 60-74. PARTIT PEL TERCER I QUART LLOC
Jovent Cristalería Tama va aconseguir el tercer lloc a la Final Four després de guanyar 60-65 a l’altre equip menorquí Infotelecom CD Alcázar. Les d’Alaior varen anar quasi sempre per davant al marcador i administrant l’avantatge. El primer quart va ser molt igualat (17-18) i poc a poc es va anar incrementant la diferència. A falta d’un minut per acabar el tercer quart el marcador era de 37-52. Al darrer quart quart, l’Alcázar va reaccionar i a falta de quatre minuts (56-60) va donar molta emoció al partit. Al final, 60-65 i el Jovent va aconseguir la tercera plaça i l’Alcázar la quarta.
HOMENATGE PIONERES CIUTADELLA
Dins del marc de la Final Four Trofeo Hermanas Rullán, des de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears a través de la Fundació FEBIB1935 s’ha organitzat un reconeixement a les pioneres del bàsquet a Ciutadella que als anys 40 es varen proclamar campiones de Balears i jugaren la fase del Campionat d’Espanya.
A l’homenatge assitiren Maria Bagur, Nina Marqués, Roser Martí, Maria Àngels Oleo, Nati Salord, Pilar Sintes i familiars d’Esperança Anglada i Dora Sintes.
HISTÒRIA DEL BÀSQUET CIUTADELLENC
El pati de l’escola Compañía de María (Ca las Madres), a principis dels anys 40, va ser l’origen del contacte amb el bàsquet d’algunes de les protagonistes d’aquest homenatge. Totes elles impulsades per Dolors Benejam, professora d’Educació Física i delegada de Sección Femenina a la localitat. Fins a 10 jugadores participaren en aquests primers entrenaments, repartides en dos equips: Javier i Lestonnac (en honor a la fundadora de la Compañía de María, Santa Juana de Lestonnac).
Després de molts de mesos entrenant i jugant partits entre elles, les millors jugadores de Ca las Madres varen passar a formar els equips de la Falange, primer de Juventudes i després de Sección Femenina, entrenades per Fernando Juaneda, primer, i Miquel Olives, després.
Essent el representant de Menorca, diferents vegades disputaren el Campionat de Balears a Palma, al velòdrom Tirador. Es proclamaren campiones jugant les fases nacionals a Barcelona i Saragossa.

 

albun camara g

 

 

Comentarios cerrados

  • Mantente informado