Asamblea ordinaria y extraordinaria del FBIB

13 julio 2020 | Por Juanjo Machado | Categoria: Baloncesto

Juanjo Talens, president de la FBIB: ‘La meva voluntat es presentar candidatura per a les pròximes quatre temporades’

 El pressupost de la temporada 2020-2021 arribarà als 840 mil euros

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears va celebrar aquest diumenge dia 12 de juliol l’Assemblea General Ordinària. El president de la FBIB, Juanjo Talens, va fer un repàs a les principals línies d’acció d’aquesta darrera temporada i una previsió de la feina que es vol continuar fent durant el següent any esportiu, tenint en compte en tot moment la situació actual excepcional provocada pel Covid-19 o coronavirus.

Aquest any els presidents de les illes de Menorca i Pitiüses no van poder assistir de manera personal a l’Assemblea que es va celebrar a la nova sala de convencions HIPOTELS de l’Hipotels Playa de Palma Palace & SPA degut a la situació actual, però hi van acudir virtualment des de l’hotel The Ibiza Twiins de Sirenis Hotels a Eivissa i des del Pavelló Sínia Costabella,  instal·lacions  cedides  pel  CD  Alcázar.  Des  de  la  Federació  volem  agrair enormement la seva disponibilitat i accessibilitat.

Els clubs varen aprovar per unanimitat el pressupost que enguany arriba a 840 mil euros.

L’any 2019 es va tancar amb un superávit de 53.717,83 euros.

Degut a l’impacte econòmic del Covid-19 i que encara es desconeix de quina manera afectarà, la Federació i la seva fundació FEBIB 1935 van presentar el programa FEIM COSTAT que té com a principal objectiu la reactivació del bàsquet a les illes i així ajudar a les famílies amb dificultats i que cap nin o nina es quedi sense poder gaudir d’aquest esport per motius econòmics i, a més a més, que els clubs puguin continuar les seves activitats pel creixement i la millora del bàsquet balear.

Més informació del programa FEIM COSTAT: https://www.fbib- basket.com/ficha.php?Cod_not=7074

Àrea esportiva

 L’àrea esportiva va informar que s’estan mantenint converses amb el Consell Insular de Menorca (CIMe) per a establir una modificació de la competició de categoria Mini i Premini a l’illa de Menorca. La comissió delegada va aprovar la memòria esportiva on s’hi registren un augment de la programació d’activitats, encara que algunes no s’han pogut executar degut a la COVID-19. També es van crear nous programes i activitats durant la temporada 2019-20. Algunes de les activitats que va preparar l’àrea esportiva durant el confinament van ser jocs, reptes i concursos, es van donar pautes d’entrenaments recomanades per professionals i es van dur a terme dos cursos d’entrenadors Nivell 0 en línia.

Les activitats programades per aquest estiu i que no entren a la memòria degut a que ja es consideren temporada 20-21 són:

1.Substitució del Campus Talent per sessions de seguiment de Mini, Infantil i Cadet a Menorca, Mallorca i Pitiüs

2.‘Feim Costat’, un programa d’acompanyament a les activitats d’estiu dels

3.Obrir una borsa d’entrenadors.

4,Programa d’entrenadors

Representació arbitral

 Esteve Portell, responsable del Comitè Arbitral, va destacar que la intenció del Comitè Balear d’Àrbitres de Bàsquet (CBAB) per a millorar la relació entre aquest i els clubs i així créixer junts i realitzar diferents tasques conjuntament. En relació al treball intern que s’està fent amb la FBIB, Portell va mencionar un apropament pressupostari, un treball continu per a millorar els mecanismes de captació arbitral i va destacar un augment considerable del nombre d’àrbitres i oficials de taula.

Representació tècnica

 Martí Vives, el responsable del Comitè Tècnic va destacar el seu objectiu de posar en valor la professió de la figura de l’entrenador i del director esportiu. Destacà la seva implicació. També va fer referència al Compartim Bàsquet i al Compartim Bàsquet a casa, agraint la participació dels diferents tècnics de les illes i tota la resta de col·laboració. Així mateix, va distingir el dia de l’entrenador per la gran acceptació i l’èxit obtingut per donar valor a l’entrenador balear.

Sobre l’elecció de les pilotes de bàsquet, Baden va tornar a ser la marca elegida i firmarà contracte per als pròxims quatre cursos vinents.

El president va destacar entre d’altres coses, la importància que a la propera temporada el bàsquet de les illes comptarà amb la participació de quatre equips a la Lliga EBA, que representaran Mallorca, Menorca i Evissa i també el fet que el campió de la Lliga Palmer Inmobiliaria promocionarà directament a la Lliga EBA i el bàsquet femení comptarà de nou aquest any amb un equip a Lliga Femenina 2.

Talens va fer referència també a la Fundació FEBIB1935 i als seus dos col·laboradors Obra Social La Caixa i Caixa Colonya per la seva tasca realitzada i la complicitat absoluta. També va donar les gràcies a totes les empreses que van acompanyar durant aquests quatre anys al bàsquet, als clubs i a la Federació.

Finalment, Juanjo Talens va acabar l’Assemblea General Ordinària afirmant que tornarà a presentar la seva candidatura per la reelecció de cara al cicle 2020-2024.

VER FOTOS

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com