MANACOR, LA DIADA EN XIFRES

15 junio 2009 | Por Redacción | Categoria: Trote

Federacion Balear de Trot

La diada de Manacor ha passat i apart de la vessant esportiva, que mereix una valoració molt positiva, queda sempre la vessant econòmica. Aquesta diada era especial, ja que en ella es materialitzava un nou model de dinamització de l’aposta hípica. Un model que aposta per la revitalització del joc als hipòdroms mitjançant sistemes que beneficien per damunt de tot, al cavallista i a l’aficionat.

Les xifres de la diada eren ja d’inici molt atractives. 24 carreres. 255 cavalls en pista. 40.950 € en premis de partida, sense contar el percentatge provinent del joc. 10.745 € en fons per a les apostes que feien el joc més atractiu. Aquestes eren les xifres de partida. Xifres que haurien estat les definitives si la gent no hagués interactuat amb els sistema.

El resultat ha estat encara més positiu. Un total de 30.967 € de joc generat. Una xifra que sumada a la dels fons situen el joc en 41.712 €. S’ha de tenir en compte que la tendència del joc d’enguany és d’un descens del 30% respecte de l’any passat i que aquesta xifra suposa un increment del 15% respecte del joc generat a la diada del 2008, tot i que aquesta comptava amb 3 carreres més que la d’enguany. Són doncs xifres positives sobretot analitzant el moment de crisis econòmica en que ens trobem. Aquesta xifra té una repercussió directa en els premis. Un total de 7.568 € es sumen als valors inicials dels premis i fan que el total a repartiren premis a les carreres sigui de 48.518 €, el que suposa un increment de gairebé el 19% dels premis inicials. La lectura és molt clara. L’increment dels fons dels joc suposa un increment del joc i del volum de gent que juga, fet que es tradueix en un increment dels premis de les carreres. Aquesta és la roda que s’ha de tenir en compte.

Des de la FBT es cerca, sobretot, la dinamització de l’esport. La recerca de noves iniciatives que enriqueixin el nostre esport, que el facin més atractiu i més entretingut, però sobretot que n’assegurin la seva supervivència en cas de fallar la font principal de finançament, les subvencions. En aquesta diada, la suma del percentatge del joc en premis suposa que, mantenint les proporcions de les carreres, a la carrera menys dotada de totes s’haurien repartit més de 100 € en premis. Xifra que és poc en comparació amb els que tenim actualment, però que demostra que amb aquest sistema mai es correrà per res. Són les primeres xifres d’un sistema que s’ha d’anar consolidant, corregint els errors i cercant noves mesures, però que demostren que és possible ajudar al trot, i que els que ho hem de fer som principalment els mateixos cavallistes, sense fer cap esforç massa representatiu, simplement jugant, i participant de les carreres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com