I TROBADA DE ESPORTS TRADICIONALS

26 junio 2009 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
I TROBADA DE ESPORTS TRADICIONALS

Al Parc de las Estacions de Palma, va tenir lloc una trobada de esports tradicionals a on varen conviure per un dia, els esports tradicionals del país basc, com: aixecament de pedra, aixecament de fardells (lasto fardell jasotzea) tall de troncs amb destral, tall de troncs amb «tronza» (trontzajokoa) ,barrenadors i aixecament d’enclusa Per part mallorquina, el tir de fona i la teia. Els del país basc varen voler provar tant les seus habilitats a la fona con a la teia. Els nostres foners varen fer una tirada de exhibició amb pilota, que va esser presenciada per molt de públic, part del qual va voler també practicar amb la fona, baix les ensenyances de monitors federatius.

L’acte va finalitzar amb un intercanvi de obsequis; els bascos lliuraren una placa amb el símbol de lauburu y els mallorquins amb fones, per tal de que puguin anar practicant esperant la devolució de visita.

L’acte va esser organitzat per el Consell de Mallorca , la Euskaletxea (Casal basc a Mallorca) i la empresa de divulgació Itturri

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com