Els consellers Grimalt i Cañellas han visitat l’Escola de vela Calanova

23 julio 2009 | Por Redacción | Categoria: Natación, Náutica, Otros Deportes
Calanova

A més de visitar les obres de millora que s’han realitzat, han hissat la bandera blava, distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental
El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, juntament amb el conseller d’Esports i Joventut, Mateu Cañellas, han visitat les instal·lacions de l’Escola de Vela Calanova, així com les obres realitzades amb l’objectiu de millora ambiental.

Totes aquestes mesures, s’emmarquen dins el programa de política ambiental que l’Escola Nacional de Vela Calanova du a terme per tal de minimitzar els impactes ambientals provocats per les activitats que se desenvolupen al centre.

El programa d’intervenció mediambiental de Calanova neix per atendre les recomanacions fetes per diferents auditories per a una millor gestió ambiental de l’escola Calanova i te com a objectiu primordial assegurar que els requisits de SGA estan establerts, implantats i mantinguts al dia d’acord amb la norma ISO 14001:2004.

Aquest programa afecta a les activitats i serveis de Calanova que presenten impactes sobre el medi ambient, en particular: la gestió de residus, aigua i energia, emissions a la atmosfera, qualitat de les aigües, renous i vibracions, manteniment d’instal·lacions i equips, emmagatzematge, ús i manipulació de combustibles i productes amb risc mediambiental i als criteris d’influència ambientals aplicables a les compres i relacions amb els proveïdors i subcontractistes.

Els objectius del programa mediambiental són:

Reduir la contaminació: Instal·lació d’una arqueta per a decantar els residus que es generen a la zona d’avaraments durant el manteniment de les embarcacions i comprar motors de 4 temps per a les embarcacions auxiliars dels cursos de vela que permetin reduir l’emissió de gasos contaminats i disminuir el consum de combustible.

Reduir el consum energètic: S’han canviat totes les bombetes de la zona de allotjament per unes de baix consum i col·locació de plaques solars al terrat de l’edifici.

Reduir el consum d’aigua: doble polsador als WC dels vestuaris.

Fomentar la formació ambiental del personal de l’escola mitjançant cursos i la incorporació de pràctiques i hàbits sostenibles que permetin l’extensió de modes de vida respectuosos amb el medi ambient.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com