La humiliació de Tomeu Vidal President del Reial Mallorca

20 agosto 2009 | Por Redacción | Categoria: 1ª División, Fútbol
Tomeu Vidal

No és fàcil ser un president institucional i mantenir una mínima dignitat. Tomeu Vidal no té, idò, una feina senzilla. És fonamental que el president sigui informat per la propietat o pels empleats del club de les principals decisions que s’hi adopten. És prioritari, perquè el president tingui el respecte tant de l’afició com dels diferents estaments de l’entitat, que conegui fil per randa el funcionament diari del club. En aquest sentit, és també de capital importància que pugui confiar en el respecte i la col·laboració de la propietat i dels treballadors del Reial Mallorca. Han sorgit ja dificultats serioses, perquè Tomeu Vidal ha pogut comprovar que l’han intentat humiliar en diferents ocasions.

En aquest sentit, el president del Reial Mallorca no fou informat ni pel conseller delegat, Javier Martí Asensio, ni pel director esportiu, Fernando Pons, de les gestions que du a terme l’entitat per a la contractació de diferents futbolistes. Tomeu Vidal té clar que el conseller Javier Martí Asensio ha actuat sempre des de la lleialtat i que no faria mai res perquè quedàs en evidència. Vidal està ben disgustat amb Fernando Pons, perquè considera que li oculta informació. El president té el convenciment que el director esportiu, tot i el poc temps que fa que és a l’entitat, ja ha intentat ridiculitzar la seva figura. A més a més, no acudí a la ciutat esportiva de Son Bibiloni quan Vidal l’havia avisat de la seva presència per saludar i conèixer el tècnic, Gregorio Manzano, i la plantilla.

Així mateix, dBalears ha pogut saber que el president, tot i les seves paraules al final de la reunió amb Manzano, està molt disgustat amb l’actitut de l’entrenador. A més, Vidal sap que Pons tenia constància que el Mallorca negociava la contractació del portuguès Bruno China i no l’en va informar. Vidal, en cap dels casos, no està disposat a convertir-se en una rialla. L’advocat té clar, i així ho ha reconegut des del primer moment, que és un president institucional, però no està disposat que cap empleat l’intenti humiliar.

Pep Bonet es va negar a informar Reynés

Guillem Reynés era el president del Reial Mallorca en la campanya 1998/1999, una vegada finalitzada l’etapa de Bartomeu Beltran. Aleshores, Antonio Asensio Pizarro n’era el màxim accionista i Mateu Alemany exercia de conseller delegat. El Grupo Zeta volia, tal com succeeix ara, que el president de la Societat Anònima Esportiva fos mallorquí i Reynés fou l’escollit. Ara bé, el president no es torbà a convertir-se en un element decoratiu, atès que no disposava del suport necessari de la propietat. A més a més, ni el conseller delegat, Mateu Alemany, ni el secretari tècnic, Pep Bonet, no en respectaren la figura. Una de les anècdotes prou significatives del paper que tenia Reynés es va produir quan Pep Bonet es va negar a informar-lo sobre la situació d’un determinat fitxatge.

“No hi estic autoritzat”, va comentar Bonet a Reynés, que quedà bocabadat i considerà aleshores que la situació ja s’havia deteriorat en excés. Reynés va parlar tot d’una amb Mateu Alemany i Pep Bonet va ser cridat de manera immediata a l’ordre. El secretari tècnic, evidentment, informà a partir de llavors el president. L’actitud de Bonet, en qualsevol cas, no hauria estat mai possible si no hagués sabut que el conseller delegat, que tenia el contacte amb la propietat, obviava en nombroses oportunitats Guillem Reynés, que al final de la temporada abandonà la presidència.• P.V.

El president necessita la col·laboració del conseller delegat, Javier Martí, i dels empleats Gregorio Manzano i Fernando Pons per poder aconseguir el respecte de l’afició del Reial Mallorca Fuentre

Informa: Deporte Balear fuente: dbalears

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com