JORNADES DEL CRIADOR A MANACOR

17 noviembre 2009 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote
Federacion Balear de Trot
Aquestes setmanes s’han posat de manifest unes importants divergències entre el President d’Astrot i la Junta Directiva de la Federació Balear de Trot per uns motius que manquen, totalment, de significació.

L’efecte més negatiu de tot el que passa és la mala imatge que crea davant l’opinió pública la manca de voluntat per prendre decisions raonables, en aquest cas, per part del President d’Astrot.

El President d’Astrot, unes setmanes enrere, es dirigir a la Federació Balear de Trot, com entitat que organitza les carreres a l’hipòdrom de Manacor, per coordinar la celebració de la jornada del criador, que en un principi, s’havia de duu a terme el 5 de desembre.

Es sabut per tothom, les limitacions pressupostaries que té la FBT en relació a la quantitat destinada en premis a Manacor, en concret 240.000€ per tot l’any, donats per l’IEHM i que provenen d’una subvenció de 150.000€ de Presidència del Govern, 30.000€ del Consorci del Joc Hípic i la resta directament de l’Institut. En coherència amb tot això la FBT va oferir 5.000€ per organitzar aquesta reunió, que s’inclourien dins els 240.000€ esmentats. El President d’Astrot, considera, sense falta de raó, que la quantitat era insuficient per organitzar la jornada del criador, però que entenia la situació i la seva voluntat va ser dirigir-se al President de l’Institut per aconseguir qualque ajuda addicional.

Es veu que el President d’Astrot aconseguir de l’Institut aquesta ajuda que necessitava i des de aquesta entitat se’ns va comunicar que per la jornada del criador del 5 de desembre no s’utilitzaria cap euro de la partida destinada a premis a Manacor. Donat aquest fet la FBT va poder fer un augment lineal dels premis pel proper mes de desembre a les carreres de sèrie a l’hipòdrom de Manacor.

Resulta que aquest oferiment per part de l’Institut, i segons va dir el President d’Astrot al Secretari General de la FBT, amagava una condició de necessitat. Aquesta jornada, a més de que l’import de les matrícules anassin a Astrot, havia de ser un dia de portes obertes, a l’hipòdrom, una reunió on no es pogués cobrar entrada a cap persona.

Aquest és el motiu, i no d’altre, de les divergències entre el President d’Astrot i la FBT, una condició imposada per l’Institut i que també es va fer com a seva el President d’Astrot.

Des de que s’ha implantat el nou sistema de carreres amb el pagament d’entrada l’Institut ha seguit pagant els premis a les carreres de l’hipòdrom, per lo tant no pot dir que amb aquest sistema s’incompleixi cap normativa de subvenció o inversió per part del Consell de Mallorca, per que si és així haurà estat infringint aquesta norma durant tot aquest temps. Una altra cosa és la manca de voluntat que demostra sempre per entendre lo que cerca la FBT a Manacor. Lo únic que pretén la federació és que la gent interactuï amb l’activitat de l’hipòdrom, el cobrament de les entrades suposa que s’ingressin uns 1.200€ de mitja cada setmana, on el 95% s’inverteixen en joc i gran part en el Quartet, mitjançant els tiquets per apostar que es reparteixen a l’hora de comprar una entrada. Això suposa que els fons de quartet es fan més importants de forma més ràpida, augmenta el nivell de joc a la pista i es pot incrementar el premi que rep el propietari.

Al President d’Astrot, suposam que per pressions externes, i per manca de flexibilitat personal, li ha parescut innegociable la condició que li ve imposada.

La FBT considera que s’ha de mantenir el sistema que s’ha implantat per ser congruents amb el principis que s’han cercat en benefici del cavallista.

Per un altra banda es va considerar, que pel dia especial, del qual es tractava s’havia de tenir una consideració especial amb el criador.

Es va oferir al President d’Astrot una invitació per entrar a l’hipòdrom a la jornada del criador per cada soci de la seva entitat i per a un acompanyant, es va oferir com cada setmana dues entrades per cada cavall inscrit damunt programa el dia de carreres i per suposat i com a totes les reunions, tendrien entrada gratuïta els menors de 18 anys, els majors de 65 anys, els que tenen qualque llicència de la FBT i els socis de la SET, així mateix es va oferir un nombre indeterminat d’invitacions per totes aquelles empreses col•laboradores amb la tasca d’organització d’aquest dia de carreres. Només les invitacions ofertes a Astrot podrien arribar a les 1.500. Encara pot pensar ningú que la FBT no és raonable en les seves propostes.

Lo únic que es pot extreure de tot això, és que alguns dirigents d’Astrot no tenen en compte el benefici dels seus associats i que lo únic que la seva caparrudesa els deixa dur endavant és la postració davant l’obsessió d’un senyor sense visió de conjunt i que actua constantment amb una actitud tant sectària com perjudicial pels interessos generals del trot a Mallorca.

F.B.T

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com