Comunicado. FBT

22 febrero 2010 | Por Redacción | Categoria: otros deportes minoritarios, Trote

Forma part de les obligacions de la federació vetllar per l’esport del trot i pel seu futur. Dins aquesta preocupació i de l’anàlisi de la situació que viu el trot actualment se n’extreuen un seguit de conclusions. Entre d’altre, una manca d’expectatives econòmiques i esportives i una minva progressiva d’il•lusió que fan que, de cada cop més, disminueixi el nombre de propietaris i de criadors de cavalls i, com és evident, el nombre de cavalls que tenim a les nostres illes.

És obligació de les institucions que regeixen el món del trot el cercar vies de sortida a aquestes situacions de crisi esportiva i de cercar solucions a aquests problemes que, per molt que els costi a alguns, s’han d’assumir.

La junta directiva de la federació té clara aquesta funció i proposarà i escoltarà tots els col•lectius i totes les persones que vulguin proposar i ajudar el món del trot. D’una d’aquestes escoltes va néixer la proposta d’Europeïtzació que tanta controvèrsia ha aixecat.

Creiem que hi ha molta gent que encara no ha entès el procés i, per aquest motiu, organitzarem un seguit de reunions per tal d’explicar en què consistiria i per escoltar les opinions al respecte.

Aquesta proposta té a més una virtut en front de moltes altres que podrien ajudar a sortir el trot de la crisis que ens sacseja. Aquesta decisió és purament esportiva. No té connotacions polítiques ni ha de passar cap procés burocràtic. És una decisió de l’esport d’obrir tímidament les portes per tal de crear expectatives i il·lusions.

La màxima preocupació és la cria. És evident que d’una manera o d’altra afectarà a la cria. El que sí que és cert és que als països que s’han obert es fronteres com Suècia o Suïssa, la cria de cavalls no ha minvat, sinó que ha augmentat. Evidentment que han acompanyat decisions com aquesta amb una obertura a la «massa comuna», però aquesta decisió ja va més enllà de les nostres mans i depèn de decisions polítiques.

Així mateix s’ha d’entendre que serà l’assemblea qui decidirà. Aquesta està formada per els representants de tots els col·lectius, clubs i associacions que formen el món del trot. Serà doncs, una decisió consensuada i justa, sigui quina sigui.

Volem així mateix mostrar el descontent amb tots aquells que intenten d’una manera o d’altra boicotejar la federació i la feina de l’actual junta directiva. Com és normal, amb unes coses acertarem i amb altres ens equivocarem, però perseguim un únic interés, el del trot. S’ha de ser crític amb tots aquells de paraula fàcil que gasten més energies en difamar, criticar i contradir sigui quina sigui la decisió, segurament sense arribar a entendre moltes d’elles. La situació és complicada i difícilment s’arribarà enlloc si no es deixa avançar.

Atentament,
La junta directiva de la FBT

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com