50è aniversari de l’Estadi Balear

4 mayo 2010 | Por Redacción | Categoria: 3ª División, Fútbol

El diumenge dia 9 de maig  a les 11 .00 h tindrà lloc el primer acte promogut per l’àrea social del Club Esportiu Atlètic Balears que es celebrarà amb motiu del 50 aniversari de la construcció de l’Estadi Balear. A l’entrada a l’Estadi es farà entrega als assistents d’un dossier amb text i fotografies.

Abans del partit contra el Binissalem, el president de l’Atlètic Balears, Fernando Crespí farà entrega d’unes plaques commemoratives i  insígnia d’or a tres jugadors: Rafel Fita Oliver , Julià Cantallops Mir  i Joan Morro Albert de la plantilla 1959-1960.

El pregoner de l’acte serà l’escriptor Antoni Salas Fuster que rememorarà la efemèride.Per megafonia es diran unes paraules en memòria dels jugadors. Después hi haurà un minut de silenci en memòria dels jugadors desapareguts.

En el descans es faran lliurament d’unes plaques a les persones que durant els darrers tres anys han treballat  per al club.

Sens dubte, un dels grans atractius serà la presentació oficial de la samarreta del cinquantenari que lluiran els jugadors per primer cop .

La festa continuarà amb una marxa fins a la font de les Rambles i amb un dinar a la qual assistiran tots aquells aficionats que ho desitgin.

Breu Resum

L’any 1960 es construeix l’Estadi Balear, nou camp del Club. L’estadi fou dissenyat per l’arquitecte Josep Barceló i inaugurat dia 8 de maig de l’any 1960 amb un partit internacional disputat contra l’equip anglès del Birmingham City Football Club . L’alineació d’aquell dia estava composada per Bermell, Crespí (Daga), Beltran, Eraña, Cantallops, Villar, Fita, Ricardito, Morro, Peña i Macario. L’Atlètic va guanyar per dos gols a cero, marcant en el minut 13 Fita, i rematant el partit, en el minut 4 de la segona part, Ricardito. El jugadors de Birmingham, que que es trobava en aquella època ben classificat a la Lliga anglesa de futbol , davant la impotència d’un resultat que els feia perdre contra un equip de tercera divisió, es començaren a mostrar amb violència sobre el terreny de joc. Així, es va produir un fet que ha estat recordat amb tristor durant dècades per l’afició blanc-i-blava: el jugador britànic Murphy va executar una terrorífica entrada sobre el capità de l’Atlètic Balears, Crespí, provocant-li una greu lesió que l’impedí tornar a jugar a futbol.

Les dimensions del terreny de joc de l’Estadi Balear són 102 per 67 metres. L’Estadi té una capacitat per divuit mil espectadors, vuit mil d’asseguts, i deu mil de drets. Compta amb una tribuna coberta i està dotat de gespa artificial. L’Estadi fou construït, en el seu moment, per una comunitat de propietaris que continua en funcionament. El Club Esportiu Atlètic Balears gaudeix d’un usdefruit vitalici sobre l’Estadi Balear. Durant l’any 2007 es dugueren a terme importants obres de reforma que permeteren arreglar greus deficiències que presentava la instal·lació esportiva

Estadis més grans del territoris de parla catalana:

1 Camp Nou  98.772    Barcelona  Catalunya 1957 FC Barcelona

2 Estadi Olímpic Lluís Companys  55.926 Barcelona Catalunya 1929 Municipal

3 Estadi de Mestalla 55.000    València    País Valencià    1923      València CF

4 Estadi Cornellà – el Prat  40.500 Cornellà  Catalunya  2009      RCD Espanyol

5 Estadi Martínez Valero 36.017 Elx   País Valencià    1976      Elx CF

6 Estadi José Rico Pérez  29.584    Alacant      País Valencià   1974 MUNICIPAL

7 Estadi Ciutat de València 25.354    València     País Valencià   1969 Llevant UE

8 Estadi de Son Moix 23.142    Palma Illes Balears  1999 MUNICIPAL

9 El Madrigal  22.000    Vila-real     País Valencià    1923     Vila-real CF

10 Nova Creu Alta  20.000    Sabadell    Catalunya        1967      MUNICIPAL

11 Estadi Balear 18.000     Palma  Illes Balears   1960       Atlètic Balears

Palma, 4 de maig de 2010.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com