La Balear en el II Trofeu Illes Balears de Vela Llatina

30 mayo 2010 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

La consellera ha visitat l’embarcació La Balear, propietat del Consell de Mallorca, al Club Nàutic de sa Ràpita

La consellera del Departament de Medi Ambient, Maria Magdalena Tugores, ha visitat avui la barca de bou La Balear, que participar√† per segon any consecutiu en la regata de vela llatina que es dur√† a terme els propers dies 29 i 30 de maig en aig√ľes de sa R√†pita, sota l‚Äôorganitzaci√≥ del Club N√†utic de sa R√†pita.

La Balear √©s la barca de bou m√©s antiga de les que es conserven a Mallorca i fou constru√Įda a les drassanes Ballester de Palma l’any 1924. Aquesta embarcaci√≥ va ser declarada B√© d’Inter√®s Cultural per la Comissi√≥ Insular de Patrimoni Hist√≤ric el 6 d’abril de 1998.

L’esperat retorn de La Balear al seu medi natural, la mar, va suposar una fita cabdal per a la recuperaci√≥ del patrimoni mar√≠tim de Mallorca. Per primer cop en la nostra hist√≤ria disposam d’una embarcaci√≥ emblem√†tica que ens permet gaudir d’una estampa quasi oblidada: la de veure una barca de bou que navega amb les grans veles llatines que tradicionalment havien impulsat aquestes embarcacions.

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca va crear al 2000 l‚ÄôEscola de Mestres d‚ÄôAixa del Consell de Mallorca, atesa la necessitat de mantenir viu l’ofici i evitar la desaparici√≥ del nostre patrimoni. La primera fita important que va assolir l’escola fou restaurar la barca de bou La Balear.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com