El Gran Premi de Manacor d’enguany coincideix amb el 50 aniversari de la construcció de l’Hipòdrom

9 junio 2010 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

Un total de 233 cavalls participaran a la Gran Diada Hípica en la que es repartiran 45.000 euros en premis

El món del trot de Balears tindrà la vista posada a Manacor aquest proper cap de setmana. La celebració del 53è Gran Premi de Manacor centra l’atenció esportiva amb la segona gran clàssica, després del Gran Premi Nacional. De fet, el GP de Manacor suposa sempre la revenja del Nacional i enguany no serà una excepció. Els vuit millors cavalls trotadors de tres anys participaran de la millor carrera de trot de la Part Forana, que repartirà 18.000 euros en premis, a més del gran trofeu pel guanyador.

El president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Antoni Nadal, responsable de la gestió de l’Hipòdrom de Manacor; el batle de Manacor, Antoni Pastor; el secretari de la Federació Balear de Trot, Guillem Mascaró; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Manacor, Isabel Febrer, i l’administrador de l’IEHM, Agustí Mascaró, han presentat avui migdia la gran carrera clàssica del trot de la Part Forana, que diumenge (19 hores) atraurà a varis milers d’aficionats que no es voldran perdre el Gran Premi de Manacor.

Antoni Nadal ha destacat que el Gran Premi de Manacor suposa la gran festa hípica de tota la comarca, on hi ha arrelat una gran afició al cavall i s’hi ha generat tota una xarxa productiva del sector del manteniment i dels complements del món del trot. Per la seva part, el batle de Manacor, Antoni Pastor, ha dit que el Gran Premi de Manacor ha de servir per deixar de  banda, en què sigui per uns dies, la crisi econòmica que ens afecta i viure la festa esportiva del trot amb la màxima intensitat. Pastor ha agraït l’esforç de l’Institut de l’Esport Hípic per mantenir viva la tradició del trot, amb els grans premis com aparador  i també la feina feta en la gestió de l’esport hípic per part del Consell, ja que del trot en depèn un sector econòmic que ha anat cap a la professionalització.

El Gran Premi de Manacor (19 hores) comptarà amb la participació dels següents cavalls i menadors, en una cursa de 2.375 metres de distància, amb sortida darrera autostart:

1.- Tana Sund So         (Joan Pastor)

2.- Tidjet Sas               (Miquel Matamalas)

3.- Treboli Spa            (Joan Bauzá Bassa)

4.- Trébol                    (Biel Pou)

5.- Tibet                      (Joan Toni Riera)

6.- Trasgo Mixo          (Joan Carles Rotger)

7.- Tintin de s’Hort     (Joan Fluxà)

8.- Tambor                  (Agustí Pou)

El programa hípic d’aquest cap de setmana, amb el descans obligat de l’Hipòdrom de Palma, es centra en les dues jornades del Gran Premi de Manacor i en les que participaran un total de 233 cavalls i una dotació total en premis de 45.000 euros. Dissabte amb 8 carreres i el diumenge amb 14 (amb programa de matí i horabaixa), oferiran tot un gran espectacle als aficionats al trot i al públic en general que no es vulgui perdre la clàssica de Manacor. L’entrada serà totalment gratuïta com de costum.

El Gran Premi de Manacor d’enguany arriba acompanyat d’un celebració extra. Es tracta del 50 aniversari de la construcció de l’actual recinte hípic. Amb tal motiu, l’Institut de l’Esport Hípic ha instal·lat al hall del Bar-Restaurant de l’hipòdrom una exposició amb nombroses fotografies a gran tamany, programes antics, etcétera, amb imatges dels treballs de consolidació de la pista i edificació dels recintes complementaris que al llarg del temps s’han anat ampliant. Aquesta mostra ja va estar oberta durant el mes d’abril a la Sala SACMA de la ciutat i fou inaugurada per la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol. Ara  ha estat traslladada a l’hipòdrom per tal de poder ser visitada pels aficionats. L’exposició romandrà oberta durant tot l’estiu.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com