Nadal cerca la triple corona

8 agosto 2010 | Por Redacción | Categoria: Tenis

El tennista manacorí Rafel Nadal afronta en el Màsters 1.000 de Toronto, que comença avui, l’inici de la complicada gira de pista ràpida amb vista a la preparació de l’US Open, únic Grand Slam que encara no figura en el seu palmarès. El número 1 del món torna a l’acció un mes i mig després de conquerir el seu segon títol de Wimbledon i ho fa envoltat pels dubtes que generen l’estat dels seus malparats genolls, però amb la il·lusió de lluitar per un tercer ceptre en terres canadenques, després dels trofeus que hi aixecà els anys 2005 i 2008.
El manacorí, que ja s’ha enduit cinc títols aquesta temporada, va partir cap a terres nord-americane assegurant que hi arribava «justet» de forma, però en les darreres hores se’n va retractar i afirmà que està «en perfectes condicions», després d’haver-se sotmès a un tractament mèdic les darreres tres setmanes.

De fet, per adaptar-se amb més rapidesa a la superfície ràpida, també disputarà la modalitat de dobles formant parella amb el serbi Novak Djokovic, número dos del món. A més, Nadal es va veure en certa manera beneficiat pel sorteig i no es mesurarà a Federer ni a Nole Djokovic fins a una hipotètica final, encara que en el seu camí hi ha obstacles complicats com l’escocès Andy Murray, el nord-americà Andy Roddick i el suec Robin Soderling.
Avalat per 31 victòries en els últims 32 partits -només va poder derrotar-lo Feliciano López en els quarts de final del torneig londinenc de Queen’s-, afronta la difícil transició a la superfície que menys s’adapta a les seves condicions, però en la qual espera continuar incorporant trofeus a les seves vitrines. El balear no debutarà fins dimecres contra el guanyador del duel entre el canadenc Frank Dancevic i el suís Stanislas Wawrinka, i en el segon partit podria tenir el nord-americà Sam Querrey com a rival.

Federer, una incògnita

Una incògnita més gran és l’estat físic de l’exnúmero 1 del món Roger Federer. El suís tornarà a les pistes després de caure en els quarts de final de Wimbledon i de descendir fins a la tercera plaça de l’escalafó mundial amb la intenció de lluitar per un ceptre que ja va conquerir els anys 2004 i el 2006. A més, Djokovic cercarà el triomf per confirmar-se com el segon millor jugador del món en un escenari en el qual l’escocès Andy Murray, finalista fa uns dies a Los Angeles, anhela repetir el títol que ja obtingué l’estiu passat.

La cita canadenca també servirà per comprovar l’estat de forma de l’argentí David Nalbandián, un tennista que acostuma a fer uns grans esprints finals de temporada i que reaparegué la setmana passada amb la final a Washington, després d’haver estat absent del circuit des d’abril per diverses lesions. Així mateix, Toronto serà l’escenari en què Andy Roddick sortirà a la pista sense que es trobi en el top-ten del rànquing ATP per primera vegada des d’agost del 2006. D’altra banda, l’Armada també hi aporta les figures de Fernando Verdasco, quartfinalista la setmana passada a Washington; David Ferrer; Nicolás Almagro, que ve de protagonitzar destacades actuacions a la terra batuda estiuenca (Bastau i Gstaad); Feliciano López i Tommy Robredo.

Informa: Deporte Balear fuente:   D.balears

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com