Futbol de Ca Nostra…… i altres Herbes

16 agosto 2010 | Por Redacción | Categoria: Fútbol

El contracte entre IB3 i la productora SBT, que ha fet possible les retransmissions esportives i el programa nocturn A contracop, ha finalitzat i encara no s’ha renovat. Està previst que aquesta mateixa setmana se’n negociï la perllongació, però ara per ara no està decidida la continuïtat de Toni Fuster ni del seu equip com a narrador dels partits del Reial Mallorca i de l’amic Jaume Ginard al capdavant del principal programa esportiu de la ràdio autonòmica. Així mateix, encara ara no es pot donar per segur que IB3 Ràdio ofereixi les retransmissions del Menorca Bàsquet, l’Atlètic Balears i el Mallorca B. Podeu apostar que, finalment, IB3 mantindrà la seva aposta per les retransmissions esportives. Ara bé, no pot descartar-se que sigui una altra empresa l’adjudicatària d’aquesta feina. Sembla, fins i tot, que a la planta més noble del polígon de Son Bugadelles han estudiat alguna proposta alternativa.

Tarannà (I)
És prou evident que s’ha produït un substancial canvi de tarannà en el Reial Mallorca amb l’arribada del grup d’inversors que encapçala Llorenç Serra Ferrer. Podríem dir que aquest nou Mallorca és farcit de bones intencions, però que, de moment, l’execució és només discreta. Ho dic, per exemple, pensant en la presentació de l’equip. La idea de retre un homenatge al futbol base em sembla prou encertada, però la desfilada dels equips per Son Moix fou caòtica. S’haurien d’haver anunciat un per un els participants de la festa quan iniciaven el recorregut. Ah, i no fa falta haver estudiat a Salamanca per saber que haurien d’haver lluït un cartellet amb el seu nom. De totes maneres, aquest canvi de tarannà s’ha de demostrar en el dia a dia. I per això és imprescindible que Pep Sansó comenci a demanar disculpes per les actituds que ha mantingut el Reial Mallorca en el passat.

Tarannà (II)
Hi ha expectació en algun club del futbol base mallorquí per saber si Pep Sansó, responsable del futbol base del Reial Mallorca, tindrà preferències pel Sant Francesc, el seu exequip, a l’hora de cedir futbolistes. I són molts els que es demanen si Pep Sansó compaginarà la seva feina al capdavant del futbol base mallorquinista amb les tasques que fins ara feia al Comitè d’Entrenadors, l’Escola d’Entrenadors, la Federació Balear de Futbol i el Centre de Tecnificació… Sansó és un home feiner, però tanta tasca… Uff!

De vacances
Tothom té dret a gaudir de vacances, però l’absència de la batlessa Aina Calvo en la disputa del trofeu que duu el nom de la ciutat de Palma no va passar desapercebuda.

Funcionament
El Reial Mallorca ha de menester una profunda remodelació en la seva infraestructura, que Llorenç Serra Ferrer ja ha començat. Dies enrere se’n va reunir el consell d’administració i parlaren de la necessitat que Son Moix registràs dissabte una bona entrada en el Trofeu Ciutat de Palma. Aleshores, es varen adonar que algú ja havia fixat el preu de les entrades -ben cares, per cert-. M’asseguren que el cap de taquilles, Pep Calvo, carregat de bona voluntat, havia avançat la feina, entenc que tal com feia cada any. El consell d’administració quedà bocabadat i decidí rebaixar substancialment el preu de les entrades. Un encert.

Manacor
Fa uns dies, amb motiu de la disputa de l’amistós entre el Manacor i l’Atlètic Balears, la Federació de Futbol de les Illes Balears entregà el trofeu que acredità el conjunt ara dirigit per Jaume Mut com a campió de Regional Preferent de la temporada 2009/2010. Curiosament, fou el vicepresident Joan Barceló l’encarregat de lliurar la copa. Em va estranyar, ja que Miquel Bestard acudí al partit. Per què l’entregà Barceló? O perquè Bestard li cedí gustós l’honor o perquè el president arribà tard. Triau vosaltres mateixos.

UEFA
Per cert, cada dia estic més convençut que la Federació de Penyes del Reial Mallorca es va equivocar quan va fer que la manifestació convocada contra la UEFA acabàs davant la seu de la Federació de Futbol de les Illes Balears. Bestard sempre es manifestà a favor dels interessos del Reial Mallorca, tot i els problemes que la seva posició li podia crear davant Ángel María Villar. Estic ben convençut que les coses haurien pogut ser ben diferents si el Mallorca no hagués nomenat Javier Tebas, íntim enemic del president de l’Espanyola, com a advocat. Ara, emperò, ja no té remei. Ah, i per ventura ara és l’hora de demanar-se si no hagués estat convenient esperar un grapat de mesos per presentar el concurs de creditors. Era possible? Clar, amb l’Europa League iniciada… ningú no s’hauria atrevit a fer-ne fora el Mallorca.

Cladera (I)
Em va agradar el discurs de Jaume Cladera en la presentació del Reial Mallorca. No va fer cap parlament agosarat ni revolucionari, però fou concret i directe. Assegurà que es farà una gestió econòmica dimensionada a la realitat de l’entitat, explicà que els actuals dirigents aposten pels joves de la pedrera i recordà que els vertaders propietaris del Mallorca són tots els mallorquinistes. Quasi perfecte.

Cladera (II)
I no em va agradar que s’afegís a aquesta moda tan absurda de parlar una estoneta en castellà. No té ni cap ni peus. Laudrup i els futbolistes han de saber tan aviat com sigui possible que en aquesta terra tenim una llengua pròpia i que conèixer-la és fonamental perquè puguin entendre les característiques del club i dels seus aficionats.

Guillem Coll
Guillem Coll, que formà part de la junta directiva del Reial Mallorca ja fa un bon grapat d’anys, és un home d’absoluta confiança de Mateu Alemany per totes les qüestions comptables. Idò bé, Coll acudí dissabte a Son Moix a presenciar el Trofeu Ciutat de Palma i va asseure vora el seu inseparable Mateu Alemany. M’asseguren, en tot cas, que la relació de Coll amb el Mallorca serà revisada ben aviat.

Tomeu Vidal
Em va agradar veure que Tomeu Vidal, una vegada abandonada la presidència, no té cap problema per anar a Son Moix. I és que és habitual que els expresidents estiguin una temporada sense acudir a l’estadi quan abandonen la primera línia mallorquinista. Vidal també en això és una excepció.

DIARIBALEARS

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com