14 edició de la Diada de Mallorca de vela llatina

8 septiembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

Río de la Plata, Annika, Alzina i Dragonera 2 han estat els guanyadors de la 14 edició de la Diada de Mallorca de vela llatina, que ha organitzat el Club Nàutic Cala Gamba amb el patrocini del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca

L’última jornada de competició s’ha desenvolupat amb un embat. Les trenta-tres embarcacions participants han hagut d’esperar més de mitja hora a que comencés a bufar el vent tèrmic de la badia de Palma, procedent del Sud-Est. Finalment, el Comitè de Regates ha pogut donar la sortida amb una brisa d’uns sis nusos, que ha anat augmentant fins els 8 en el transcurs del recorregut costaner preparat .

A la divisió Regata, l’embarcació Río de la Plata de Pedro Pizá s’ha imposat amb autoritat després d’aconseguir tres triomfs en les tres proves disputades. El seu principal rival, l’Àncora d’Andreu Buades, ha hagut de conformar-se amb la segona plaça. Ha completat el pòdium d’aquesta categoria el Tinita» d’Antoni Estades. Els tres bots pertanyen al Club Nàutic Cala Gamba.

El llaüt Annika de Guillermo Amengual, que navega pel Club Nàutic Portitxol, han vençut a l’última màniga, i d’aquesta manera ha aconseguit el triomf de la Diada a la classe laüts Clàssics. Encara així, l’equip del Club Nàutic Portocolom ha quedat empatat a punts amb l’Argentina de Jaume Cifre, que avui ha sumat un segon lloc. L’empat s’ha resolt a favor de l’Annika per haver-se marcat dos triomfs parcials. El Savanna de Antoni Jover, que corre pel Club Nàutic Cala Gamba, ha finalitzat tercer.

A la divisió Dragonera, embarcacions del Consell de Mallorca creades per a l’aprenentatge de la vela llatina, ha comptat amb quatre unitats. Es pot destacar la joventut de les tripulacions. Isabel Estades ha finalitzat en primera posició per davant del Guillem Feliu. Ambdós de Cala Gamba. I en tercera posició ha quedat Juan Manresa del Club Marítim Molinar de Llevant.

L’Alzina patronejada per Gabriel Rosselló del Club Nàutic S’Arenal ha vençut en la modalitat Open seguit del Nostra Mar de Mercè Mora i del Nabab d’Alfonso Segura. Ambdues embarcacions pertanyents al Club Marítim Molinar de Llevant.

El Comitè organitzador ha premiat la tripulació més jove formada per Xavier Oliver, Tòfol Romaguera i Àngela Gorrías. I a l’embarcació més antiga que ha recaigut en el San Antonio de Padua de Xavier Mulet que va ser construïda l’any 1911.

En el multitudinari lliurament de premis, amb més de 200 participants, hi va ser assistir la Consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, D. Magdalena Tugores; així com el president de la Federació Balear de Vela, D. Yago Fiol; i el president del Club Nàutic Cala Gamba, D. Antonio Estades entre d’altres.

A més d’aquesta regata, durant el cap de setmana el Club Nàutic Cala Gamba ha acollit una conferència sobre Reglament de Regates, l’assemblea de l’Associació de Mallorca de vela llatina i ha comptat amb la participació dels millors xeremiers de Mallorca amenitzant la sortida de les embarcacions participants.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com