EL SUD-AFRICÀ SEAN RICE GUANYA LA COPA DEL MÓN DE CAIAC DE MAR CELEBRADA AVUI A FORMENTERA

12 septiembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Kayak, Náutica, Otros Deportes

La prova s’ha celebrat amb un gran èxit de participació


Formentera ha acollit aquesta tarda la III Copa del Món de Caiac de Mar, com a part del circuit internacional de les World Series de la modalitat surfski, una competició en la què han participat 103 palistes de països com Portugal, Suècia, França, Sud-àfrica, Bèlgica, Argentina i Espanya.

La prova de Formentera, que ha acollit el mundial i la competició balear de caiac de mar, és la penúltima de les 9 proves que conformen el campionat del món. La darrer prova es farà a Brasil a la ciutat de Rio de Janeiro.

Els esportistes han cobert un recorregut des de la platja de Llevant fins a Punta Prima, completant un tram de 20 km en la categoria sènior i màster i de 10 km en la categoria cadet, masculí i femení. Els esportistes han competit en les modalitats Sprinter K-1 i k-2 (competició balear individual i doble respectivament) i SS1- SS2 (mundial individual i doble).

Primeres posicions segons les categories

Les tres primeres posicions del mundial, categoria masculí SS-1 sènior han estat per Sudàfrica, amb l’arribada del campió Sean Rice amb un temps de 01:28:26, seguit del Barry Lewin i Richard Wildemann, amb 01:30:28 i 01:33:07, respectivament.

Pel que fa a la categoria femenina SS-1 sènior, el primer lloc ha estat per Michele Eray, també sud-africana i amb un temps de 01:37:11, seguida de les espanyoles Clara Cano i Elsa Torres, amb 01:53:57 i 01:55:52.  A les categories SS-2 sènior, les primeres posicions masculines han estat pels espanyols José Antonio Girón i Pedro Lamorena (01:29:49), l’equip de Víctor J. Rodríguez (01:31:32) i  en tercer lloc l’equip d’Antonio i Manuel Yecora (01.32:16).

Les categories SS-1 màster masculí, han estat guanyades per Antoni Alemany ( 35-39 anys), amb un resultat de 01:51:57, Pablo Fernández (40-44 anys), amb un temps de 01:40:39 i Guillermo Alemany (45-60), amb un temps de 01:40:39. La categoria júnior ha estat guanyada per Antoni Roig, que ha arribat després d’1 hora, 44 minuts i 31 segons.

Respecte la competició Balear, a la categoria Sprinter K-1 masculí cadet, ha guanyat Joan Ramón Ribas, del Club Nàutic Sant Antonio, amb un resultat de 00:53:56. 4 segons més tard ha arribat Francesc Oliver,  del club R.C.N Portopreto i al temps de 00:54:51, ha arribat Ignacio Soler del club Amigos del Piragüismo. La primera posició femenina se l’ha emportat Maria Pilar Bonet, també del R.C.N. Portopreto a 01:11:56 segons.

La  primera posició de la categoria Sprinter K-1 sènior masculí ha estat per Leandro Augusto del C.P. Balear (01:21:14) i la femenina per Mary Jane Parrot del R.C.N. Pto. Pollença (01:09:18).  A la modalitat doble, ha quedat primer l’equip de cadets, Juan Carlos Fernández (Amigos del Piragüismo / 00:48:46). La primera posició de la categoria Sprinter K-2 sènior masculí i femení correspon a Javi Marquez i Carlos Simoncelli del club R.C.N. Palma (00:56:36) i a Margalida Estrany i Cristina Sastre, del club Piraguas GM (01:12:08). Per finalitzar, els veterans guanyadors en  la categoria de K-1 han estat Thomas Daniel Mix (01:03:58), del R.C.N.  Pto. Pollença i Carme Palmer (01:26:53, del C.P. Balear.

El Consell de Formentera ha lliurat material promocional a l’arribada de tots els participants i ha organitzat tot un mecanisme de seguretat format per Protecció Civil, el cos de Socorristes, els serveis municipals, un cos de voluntariat i el desplegament de 20 barques de suport del Club de Vela Formentera.
El delegat de la presidència per a l’Esport, Diego González, present a tota la prova, ha destacat la importància d’acollir competicions internacionals com aquesta, que permeten projectar la imatge de les Illes Balears a nivell internacional mitjançant l’organització d’esdeveniments esportius com aquest, alhora que es dona suport a una modalitat esportiva que en els últims temps està creixent en nombre d’aficionats.
Aquest esdeveniment ha estat organitzat per la Delegació de la Presidència per a l’Esport, l’Àrea d’Esports del Consell Insular de Formentera, el Club de vela Formentera i la Federació de Piragüisme. El pressupost ha estat de 40 mil euros, sufragat pel Govern Balear i el Consell de Formentera.

Recordem que és la segona vegada que Formentera acull un esdeveniment esportiu internacional de primer nivell, després d’acollir el setembre de 2007 el Campionat del Món de windsurf per a les categories sub-17, sub-19, sub-21 i Màsters. Les seves aigües cristal·lines i la orografia del seu litoral, la fan idònia per a l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

El lliurament de trofeus es farà a partir de les 21 hores al Passeig de la Marina de la mà del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, del delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, el president de la Federació balear de Piragüisme, Juan José de Salabert i el president de la Federació Internacional de Piragüisme, Mario Santos.

PREMIS EN METÀL·LIC

Masculí                                                                     Femení

1º- 3000                                                                     1º- 1600

2º- 2000                                                                     2º- 1300

3º- 1100                                                                     3º- 850

4º- 800                                                                       4º- 600

5º- 600                                                                       5º- 500

6º- 500                                                                       6º- 400

7º- 400                                                                       7º- 300

8º- 300                                                                       8º- 200

9º- 200                                                                       9º- 150

10º- 100                                                                     10º- 100

fibp

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com