El Delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, clausura les I Jornades d’Esport i Discapacitat

23 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Juegos Paralímpicos, Otros Deportes

En el transcurs de tres dies s’ha analitzat la incidència de l’educació, la sanitat, les tecnologies de suport i els mitjans de comunicació en relació a la pràctica esportiva d’aquest col•lectiu
El delegat de Presidència per l’Esport, Diego González, ha clausurat avui les I Jornades Esport i Discapacitat, organitzades per la Delegació de la Presidència per a l’Esport i que han reunit a experts nacionals i autonòmics en la matèria. A l’exposició de les conclusions ha intervingut el coordinador d’Esport i Dispacitat, Xavi Torres.

El delegat Diego Gonzalez ha fet la valoració final de les jornades, a les que han assistit més de 250 persones: “hem observat la importància de la formació dels professionals i futurs professionals de l’activitat física en relació a aquest col.lectiu. En segon lloc, s’ha pogut destacar la activitat física de les persones amb discapacitat com a eina d’integració, de salut i de benestar personal. En tercer lloc, hem conegut l’aportació dels investigadors per facilitar la pràctica de l’activitat física de persones amb discapacitat. Finalment, hem constatat la feina més que important del mitjans de comunicació en la difusió de l’esport com a una part més de la integració de les persones amb discapacitat en el conjunt de la societat”.

El director de comunicació del Comitè Paralímpic Espanyol, Luis Leardy, ha impartit la conferència “Promoció de l’esport paralímpic en el Comitè Paralímpic Espanyol”.

Un dels objectius d’aquest cicle és analitzar la contribució de les administracions a la promoció de l’esport dirigida a persones amb discapacitat, tant del Consejo Superior de Deportes a nivell nacional com de la Delegació de Presidència per a l’Esport a nivell autonòmic.

La legislació de l’Esport estableix que les administracions públiques garanteixen l’accés a l’activitat físico-esportiva d’acord amb distints factors, destacant la pràctica esportiva com a factor que millora la salut, augmenta la qualitat de vida i el benestar social, i contribueix a la formació integral de la persona. Entre les persones amb discapacitat, l’accès a l’esport és encara avui una realitat complexe.

Des del Govern de les Illes Balears es treballa per a la promoció de les bones pràctiques esportives, tan saludables per a la nostra societat. L’esport és una eina social necessària per afrontar nous reptes, com la convivència i la integració. Potenciant l’esport contribuïm a crear una societat millor, més equilibrada i amb valors positius.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com