Menorca Bàsquet: Clínic de Reis 2011

5 enero 2011 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

Un Clínic màgic

Uns trenta entrenadors han assistit al Clínic de Reis Menorca Bàsquet 2011, que ha tingut lloc al pavelló del col·legi La Salle Mahón dilluns i dimarts. Richi Serrés, Cuco Rodríguez, Joan Junoy i Ibon Navarro n’han estat els ponents.

Èxit de presència i participació activa en les dues jornades del Clínic de Reis Menorca Bàsquet 2011, que coordina Joan Junoy. Al voltant de trenta entrenadors de tots els clubs de l’illa han assistit a aquesta activitat gratuïta i oberta especialment als tècnics d’equips de formació.

Richi Serrés, professor de bàsquet d’INEF-Catalunya i entrenador superior, ha exposat les seves idees sobre “Progressió per a l’ensenyament del contraatac en equips de formació”. Serrés ha encetat la seva sessió pràctica amb un enlluernador joc de màgia, de cartes de pòquer concretament, que l’ha permès connectar immediatament amb l’auditori i interactuar de manera que “el clínic sigui el vostre clínic, no el meu” ha apuntat.

Serrés ha matisat que les idees, teories i plantejaments exposats avui poden esser diferents demà, en base a l’experiència pròpia, la observació aliena i l’evolució pròpia del joc.

En la mateixa línia d’interès s’ha desenvolupat la ponència de Cuco Rodríguez, llicenciat en INEF i preparador físic del Menorca Bàsquet d’ACB. El gallec ha posat a la pràctica les seves idees sobre “El treball de força en equips joves”. La seva loquacitat i l’àmplia experiència, tot i la seva joventut, en equips i seleccions nacionals de formació i de competició FEB el permeten transmetre una càrrega d’informació i anàlisi que han recollit els presents a la grada del Pavelló de La Salle.

La segona jornada d’aquest clínic, emmarcat en el programa d’activitats formatives del Menorca Bàsquet per a esportistes i tècnics, es celebrà dimarts. Joan Junoy, un ‘catedràtic’ del bàsquet de formació, parlà sobre “La construcció de la defensa en equips d’iniciació”. Des de la seva àmplia experiència i reconeguda vàlua en l’àmbit de formació, Junoy ha marcat unes directrius per fer més entretinguda i efectiva la part menys ‘amable’ d’aquest joc.

Ibon Navarro, entrenador ajudant del Menorca Bàsquet d’ACB, ha tancat el Clínic amb una xerrada sobre “La defensa del jugador sense pilota”. Des de l’aprenentatge i aplicació de la posició defensiva bàsica del jugador, Navarro ha desenvolupat un tipus de defensa que en els darrers anys han aplicat el CSKA Moscou i el Bilbao Basket, com a millors exemples per el tècnic basc. Ibon Navarro ha vinculat la màxima eficàcia de la defensa del jugador sense pilota a la reacció a un temps dels cinc jugadors i a la màxima intensitat i concentració en l’execució defensiva, que ell ha vingut a anomenar la proactivitat: prendre la iniciativa i tenir reaccions predeterminades a cada acció de l’equip atacant.

Un Clínic mágico

Unos treinta entrenadores han asistido al Clínic de Reyes Menorca Bàsquet 2011, que ha tenido lugar en el pabellón del colegio La Salle Mahón el lunes y martes. Richi Serrés, Cuco Rodríguez, Joan Junoy e Ibon Navarro han sido los ponentes.

Éxito de presencia y participación activa en las dos jornadas del Clínic de Reyes Menorca Bàsquet 2011, que coordina Joan Junoy. Alrededor de treinta entrenadores de todos los clubes de la isla han asistido a esta actividad gratuita y abierta especialmente a los técnicos de equipos de formación.

Richi Serrés, profesor de baloncesto de INEF-Cataluña y entrenador superior, ha expuesto sus ideas sobre «Progresión para la enseñanza del contraataque en equipos de formación». Serrés ha iniciado su sesión práctica con un deslumbrante juego de magia, de cartas de póquer concretamente, que le ha permitido conectar inmediatamente con el auditorio e interactuar de forma que «el clínic sea vuestro clínic, no el mío”, apuntó .

Serrés ha matizado que las ideas, teorías y planteamientos expuestos hoy pueden ser diferentes mañana, en base a la experiencia propia, la observación ajena y la evolución propia del juego.

En la misma línea de interés se ha desarrollado la ponencia de Cuco Rodríguez, licenciado en INEF y preparador físico del Menorca Bàsquet de ACB. El gallego ha puesto en práctica sus ideas sobre «El trabajo de fuerza en equipos jóvenes». Su locuacidad y amplia experiencia, a pesar de su juventud, en equipos y selecciones nacionales de formación y de competición FEB le permiten transmitir una carga de información y análisis que han recogido los presentes en la grada del Pabellón de La Salle.

La segunda jornada de este clínic, enmarcado en el programa de actividades formativas del Menorca Bàsquet para deportistas y técnicos, se celebró el martes. Joan Junoy, un ‘catedrático’ del baloncesto de formación, habló sobre «La construcción de la defensa en equipos de iniciación». Desde su amplia experiencia y reconocida valía en el ámbito de formación, Junoy ha marcado unas directrices para hacer más entretenida y efectiva la parte menos ‘amable’ de este juego.

Ibon Navarro, entrenador ayudante del Menorca Bàsquet de ACB, ha cerrado el Clínic con una charla sobre «La defensa del jugador sin balón». Desde el aprendizaje y aplicación de la posición defensiva básica del jugador, Navarro ha desarrollado un tipo de defensa que en los últimos años han aplicado el CSKA Moscú y el Bilbao Basket, como mejores ejemplos para el técnico vasco. Ibon Navarro ha vinculado la máxima eficacia de la defensa del jugador sin balón en la reacción a un tiempo de los cinco jugadores y a la máxima intensidad y concentración en la ejecución defensiva, que él ha venido a llamar la proactividad: tomar la iniciativa y tener reacciones predeterminadas en cada acción del equipo atacante.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com