El Menorca Bàsquet amb Nadia Nerea

26 enero 2011 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

El Menorca Bàsquet dedicarà l’acció del programa Menorca Solidària a la Fundació Nadia Nerea, en el partit contra el DKV Joventut. Nadia és una filleta de 5 anys que lluita contrarellotge per superar una malaltia rara. Nadia i el seu pare estaran al Pavelló Menorca.

Tricotiodistròfia és el nom de la malaltia genètica que ha limitat l’esperança de vida de Nadia Nerea a 7 o 8 anys. La filleta, nascuda fa 5 anys a Mallorca, té dificultats per caminar, parlar i dormir –pateix d’insomni-, té la pell de serp, és hipersensible a la llum i pateix malalties d’adults, com ara cataractes.

La malaltia de Nadia és de transmissió genètica i presenta un quadre complex de conseqüències com les abans esmentades. Des del primer moment que se li detectà aquesta malaltia, els pares de Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, s’han bolcat en la causa.

La tricotiodistròfia que pateix Nadia Nerea, que té 22 casos detectats en tot el món, està essent investigada i tractada a la Clínica Navarra, baix la supervisió de la doctora Ana Patiño, que coordina el seguiment amb altres dos laboratoris de París i Houston.

Però, una vegada més, la vida de la petita Nadia depèn dels doblers. La família, en paraules del seu pare, ha venut totes les pertinences possibles per afrontar les milionàries despeses de la investigació i tractament de la malaltia: una casa a Madrid, el negoci del pare, els mobles de la residència a Mallorca.

A través de la Fundació Nadia Nerea, la petita ha rebut nombrosos donatius i ajudes tant de particulars, com d’empreses i mitjans locals i nacionals, com de gent reconeguda especialment en el món de l’esport com Rafa Nadal, Jorge Lorenzo, Miquel Àngel Moyà, la plantilla del Reial Mallorca o Alba Torrens. Fins i tot un grup de 10 empresaris madrilenys ingressà una quantitat generosa per fer front a les necessitats del dia a dia i l’equip de bàsquet femení d’Autonòmica del Binissalem ha editat un calendari per recaptar fons. El Col·legi Públic de Sant Lluís, a Menorca, també es sumà a la causa.

Tothom està per la causa de Nadia Nerea. Però no basta. 1.462.000 euros és la xifra invertida fins ara. El novembre se li va fer un estudi genètic complet, per primera vegada a una criatura de tan curta edat; però per el mes d’abril o maig, Nadia necessita al voltant de 760.000 euros per seguir amb la investigació i tractament dels gens aïllats. Nadia necessita entre 40 i 60.000 euros a l’any.

El Menorca Bàsquet té clar el missatge: “Ajudem a Nadia”. Com fer-ho? Aportant el nostre gra d’arena al compte bancari que la Fundació té a la Banca March (0061 0130 15 0048340215) o posant-se en contacte directament amb la família (696 045 225). L’esperança de vida de Nadia s’escurça, però no la fe dels seus progenitors.

Nadia Nerea i el seu pare, Fernando Blanco, seran diumenge espectadors d’excepció del Menorca Bàsquet-DKV Joventut. La petita és una gran aficionada als esports i, a causa del seu insomni, s’enganxà al bàsquet de matinada de l’NBA, però ara coneix també els noms de tots els jugadors de l’ACB i a fet saber a menorcabasquet.com que té moltes ganes de venir a Menorca i conèixer els jugadors de Paco Olmos.

El Menorca Bàsquet con Nadia Nerea

El Menorca Bàsquet dedicará la acción del programa Menorca Solidaria en la Fundación Nadia Nerea, en el partido contra el DKV Joventut. Nadia es una niña de 5 años que lucha contrarreloj para superar una enfermedad rara. Nadia y su padre estarán en el Pabellón Menorca.

Tricotiodistròfia es el nombre de la enfermedad genética que ha limitado la esperanza de vida de Nadia Nerea a 7 u 8 años. La niña, nacida hace 5 años en Mallorca, tiene dificultades para caminar, hablar y dormir-sufre de insomnio-, tiene la piel de serpiente, es hipersensible a la luz y sufre enfermedades de adultos, como cataratas.

La enfermedad de Nadia es de transmisión genética y presenta un cuadro complejo de consecuencias como las antes mencionadas. Desde el primer momento que se le detectó esta enfermedad, los padres de Nadia, Fernando Blanco y Margarita Garau, se han volcado en la causa.

La tricotiodistròfia que sufre Nadia Nerea, que tiene 22 casos detectados en todo el mundo, está siendo investigada y tratada en la Clínica Navarra, bajo la supervisión de la doctora Ana Patiño, que coordina el seguimiento con otros dos laboratorios de París y Houston.

Pero, una vez más, la vida de la pequeña Nadia depende del dinero. La familia, en palabras de su padre, ha vendido todas las pertenencias posibles para afrontar las millonarias gastos de la investigación y tratamiento de la enfermedad: una casa en Madrid, el negocio del padre, los muebles de la residencia en Mallorca.

A través de la Fundación Nadia Nerea, la pequeña ha recibido numerosos donativos y ayudas tanto de particulares, como de empresas y medios locales y nacionales, como de gente reconocida especialmente en el mundo del deporte como Rafa Nadal, Jorge Lorenzo, Miguel Àngel Moyà, la plantilla del Real Mallorca o Alba Torrens. Incluso un grupo de 10 empresarios madrileños ingresó una cantidad generosa para hacer frente a las necesidades del día a día el equipo de baloncesto femenino de Autonómica del Binissalem ha editado un calendario para recaudar fondos. El Colegio Público de San Luis, en Menorca, también se sumó a la causa.

Todo el mundo está por la causa de Nadia Nerea. Pero no basta. 1.462.000 euros es la cifra invertida hasta ahora. En noviembre se le hizo un estudio genético completo, por primera vez a una criatura de tan corta edad, pero para el mes de abril o mayo, Nadia necesita alrededor de 760.000 euros para seguir con la investigación y tratamiento de los genes aislados. Nadia necesita entre 40 y 60.000 euros al año.

El Menorca Bàsquet tiene claro el mensaje: «Ayudamos a Nadia». Cómo hacerlo? Aportando nuestro grano de arena en la cuenta bancaria que la Fundación tiene en la Banca March (0061 0130 15 0048340215) o poniéndose en contacto directamente con la familia (696045225). La esperanza de vida de Nadia se acorta, pero no la fe de sus progenitores.

Nadia Nerea y su padre, Fernando Blanco, serán Domingo espectadores de excepción del Menorca Bàsquet-DKV Joventut. La pequeña es una gran aficionada a los deportes y, debido a su insomnio, se enganchó al baloncesto de madrugada de la NBA, pero ahora conoce también los nombres de todos los jugadores de la ACB y hecho saber a menorcabasquet.com que tiene muchas ganas de venir a Menorca y conocer a los jugadores de Paco Olmos.

Air Europa: patrocini i regals

L’aerolínia Air Europa patrocinarà el partit entre el Menorca Bàsquet i el DKV Joventut (diumenge, 12:30) i en el decurs del mateix obsequiarà als assistents amb múltiples regals i el sorteig de dos viatges per a dues persones.

Air Europa vol participar directament de l’espectacle que el Menorca Bàsquet ha organitzat al voltant de la cita amb el DKV Joventut, Un partit dedicat a Mallorca, que comptarà amb el patrocini d’una de les empreses balears més sòlides. Air Europa connectarà amb l’animosa grada del Pavelló Menorca repartint múltiples regals de producte de la marca aèria.

Però encara n’hi haurà més. Vols ser l’afortunat d’un dels 2 viatges per a 2 persones que es sortejarà durant el partit? Posa’t amb contacte amb el club, envia un correu electrònic a la direcció info@menorcabasquet.com, acompanyat de les teves dades, i podràs participar en un fàcil concurs que, durant un temps mort, es celebrarà a la pista. Els dos guanyadors s’enduran un viatge per a dues persones, a aprofitar durant el pròxim any.

És el segell del patrocinador exemple pel Menorca Bàsquet: una empresa balear, amb seu a Llucmajor, que disposa de l’equip d’ACB com a plataforma per a la seva promoció i per a la promoció conjunta de programes com “Menorca viatja”, que permet als aficionats del Menorca Bàsquet acompanyar l’equip a les principals capitals del bàsquet nacional en vols directes i a preus econòmics.

Air Europa és un patrocinador actiu i dinàmic, disposat sempre a col·laborar amb les iniciatives que planteja el club balear, amb el retorn que suposa està al costat d’un equip a la millor lliga d’Europa de bàsquet.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com