Un Valeriano Menorca molt sencer elimina el Tenerife (3-0) i es planta en semifinals

28 enero 2011 | Por Redacción | Categoria: Volley

El quadre vermellenc va arrencar el partit amb un superb joc d’atac per després no fallar en els moments claus dels dos sets restants

Crònica. 1r set.

El Valeriano Allès Menorca no deixa dubtes i demostra el que sap davant d’un aguerrit Tenerife que mai va donar el braç a torçar, però que es va topar amb un rival que no va cessar en l’ofensiva malgrat el bon joc defensiu de les canàries. Només Regla Bell va presentar ofensiva seriosa i això no en va tenir prou el Tenerife per sorprendre a l’equip de Rodríguez que es va basar en tota la seva gamma de recursos per tombar al seu oponent.

El Valeriano Allès va arrencar centrat encara que li va costar en els primers compassos per l’entrega del Tenerife. Però Kylie Atherstone va desencallar el marcador amb un 4-1. Poc després un 8-2 va posar la diferència per les vermelles. El Tenerife va cercar Regla Bell per ficar-se en el partit i no va fallar la cubana. Però les de Chema Rodríguez no estaven per regalar res (10-5). Una gran defensa va fer créixer a les canàries per aclaparar el Valeriano Allès Menorca. Amb tot, Sandell per dos, i de manera reiterada, va tornar a puntuar. Meleán movia a les seues en una ofensiva variada. Després del 14-8, Tenerife va demanar temps mort. Les de David Martín barallà bé des de la segona línia per deixar l’atac a Bell, però va estar ben vigilada per un Vita Prychepa que es va erigir en reina de la xarxa en aquell moment per a situar el 16-8. El quadre de Menorca va posar un marge important i seguidament un repertori ofensiu del les vermelles sentencià el Tenerife, que amb 21-11, va frenar el joc del col.lectiu de Tenerife. Bé les de Chema Rodríguez. Sandell des ‘4 ‘ va sumar a un set que estava gairebé llest (22-13). Va sumar també Correa en el primer temps i la resta va caure pel seu propi pes quan Tenerife va lliurar el parcial (25-17).

2n. Set.

La segona màniga, com la primera, va costar i a més va ser el Tenerife qui va prendre la davantera per obligar Chema Rodríguez a demanar temps mort amb 2-4. Les coses no pintaven bé per al grup menorquí i el tècnic va posar en pista a Duarte per Correa. (5-7). Lentament les vermelles es van posar les piles per frenar el Tenerife i ho van aconseguir. Sandell va carregar amb l’atac i va portar el seu equip fins a un 15-11. però les canàries no es van arronsar tot i els alts-i-baixos del seu joc i van aconseguir igualar la contesa amb 16-16. El Valeriano Allès Menorca va cometre diversos distraccions i falta de coordinació en diverses pilotes que oxigenà el Tenerife. Però després Duarte, Atherstone i sobretot Sandell copejà bé, sense parar, a un Tenerife combatent per posar un 20-17 i temps mort canari. El tram final va estar alternat i amb 23-21 el Tenerife va aconseguir un servei directe que hagués estat el 23-22, però va cometre falta de rotació el Tenerife i açò va significar el 24-21. Va patir el Valeriano Allès perquè el rival es va col.locar 24-23 en aixecar Meleán una pilota en planxa que el col.legiat va entendre que havia botat a terra. Però al final, va ser Atherstone qui de ‘2 ‘rebentar una pilota per a segellar el 25-23 i el 2-0 al marcador. Un altre set molt treballat, però amb algunes llacunes que el grup illenc hauria de millorar.

3r set.

El segon parcial, tot i la victòria, explicava que el Valeriano Allès Menorca havia d’ajustar algunes coses. Un fet que no va passar al principi perquè el Tenerife, tot i el segon set, que va tenir amb opcions, no es va enfonsar (2-5) per adonar-el tècnic vermell i aturar el joc. Les de Ciutadella caminaven marcador en contra i havien de fer les coses una mica millor (5-8). El Valeriano Allès va rebre amb dos, Diana i López i no li va anar molt bé. El Tenerife va prendre avantatges per a situar un set molt complicat i costa amunt (11-14). Però una reacció espectacular de tot l’equip menorquí va donar la volta un caseller molt dolent per a deixar un 16-14 i el set més obert. El Valeriano es va créixer com mai i va marcar els avantatges. Un superb gorràs de Correa a Regla Bell va col.locar el 19-15. Però Tenerife amb Bell, Dozier i Suárez seguí sense arrugar-se, encara que el tram final del parcial era per a les de Menorca (21-17) i temps del quadre canari. Era l’últim sospir, l’últim esforç, però Fonk va posar terra pel mig. No obstant això una enrabietada Prychepa va treure la seva casta (22-18). Rodríguez va seure a Yantín que havia ajudat en defensa i va retornar a la pista a l’artillera Sandell que en la primera acció va deixar una polida finta per al 23-18. Després va ser Diana Sánchez amb un servei que va posar la pilota de partit que va rematar després Sandell de ‘4 ‘. Un 25-18 i que va significar el 3-0 i el pas a semifinals del Valeriano Allès Menorca.

Chema Rodríguez respirà després de témer el Tenerife, però el seu equip va funcionar en els moments claus i va complir. Merescut triomf de les vermelles que tenen demà jornada de preparació i no juguen ja que es disputen els altres dos partits de quarts matí. El públic, majoritàriament, va encoratjar el quadre menroquí.

Dissabte a les 17:30 hores Valeriano Allès-Haro Rioja per TV

La semifinal serà davant l’Haro Rioja que va guanyar 3-0 el Benidorm (19, 10, 14). El partit, a les 17:30 hores i serà retransmès per televisió. Serà en directe per Canal Plus i Popular TV i algunes webs més que es poden consultar a la pàgina web de la RFEVB.

Fitxa tècnica:

0 FIGARO PELUQUEROS TENERIFE: Fonk 4, Dossier 9, S. Williams 6, Sara Hernández 1, R. Bell 14, Suarez 4 (sis de salis) Capel (L), Bea Vázquez 1. Álvarez -, A. Hernández -, A. Fernández -,

Entrenador: David Martín (2 º entr. El primer, J.A. Armas, va estar indisposat)

35/125 (28%) en atac, 3 de bloqueig, 1 de servei, 19 errors rivals. 63% recepció.

3 VALERIANO ALLÈS MENORCA: Correa 8, Prychepa 12, Meleán 1, Sandell 18, D. Sánchez 3, Atherstone 11 (sis de sortida), López (L) 0, Duarte 1, Yantín 0, T. González -, Cardona –

44/127 (35%) en atac, 7 de bloqueig, 3 de servei, 21 errors rivals. 75% de recepció.

Parcials: 17-25 (’29), 23-25 (’28), 18-25 (’26) (Total: 1:23 minuts

Àrbitres: Rafael Godoy (Internacional andalús) i José Luis Arrarte (Internacional de Castella-la Manxa).

Pavelló El Parque d’Albacete. Unes 800 persones

Chema Rodríguez: «Els recursos que tenim són una garantia»

El tècnic del Valeriano Allès Menorca va dir que «el partit tenia molta tensió, però el primer set ens ha sortit molt bé. Després el partit ha estat més complicat, però ho hem sabut portar». Va afegir el d’Albacete que «el Tenerife ens han aixecat moltes pilotes i per açò crec que el primer set ha estat important per a nosaltres». El tècnic va destacar a totes les jugadores, «pens que han aportat totes en el seu lloc; Diana bé en defensa i recepció, les tres centrals en la seva línia, també Sandell i Kylie. Totes han complert bé «. Va expressar la importància d’haver comptat «amb recursos per jugar i això és una garantia».

Del Haro Rioja, pròxim rival a semifinals va dir que «és un rival dur i sabem que haurem de treballar totes les pilotes».

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com