Prop de 700 esportistes participaran en el II Campionat d’Espanya de natació d’hivern juvenil

24 febrero 2011 | Por Redacción | Categoria: Natación, Otros Deportes
 Camp juvenil Natacio

Prop de 700 esportistes participaran en el II Campionat d’Espanya de natació d’hivern juvenil

Les piscines de Son Hugo de Palma acullen l’esdeveniment esportiu a partir de demà i fins el 27 de febrer

El  Campionat  d’Espanya  Absolut  de  Natació comença demà a les piscines municipals  de  Son  Hugo amb un total de 681 participants (341 masculins i 340 femenins). Els inscrits al campionat, que es perllongarà fins el proper dia  27,  procedeixen  de  168  clubs  de natació de tota Espanya. Aquestes proves són classificatòries pel Campionat d’Europa junior.

L’esdeveniment  esportiu  s’ha  presentat  avui  al  Palma  Arena,  amb la presència  del delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González; el director insular d’Esport del Consell de Mallorca, Paco Blasco; el director general  de  l’Institut  Municipal  d’Esports  (IME), Juan Valenzuela, i el president de la Federació Balear de Natació, Raul García.

Un total de 32 nedadors de les Illes Balears participaran al campionat. El Club  Natació  Palma  aporta 17 participants; el C.N. La Salle, un total de 10. Altres clubs que hi participen són: C.N Maó (2 participants), club C.N.
Eivissa  (1  participant),  C.N  Voltor-Balear (1 participant) i C.N. Jamma (1).

Les  proves  que  es  duran  a  terme  són  de 50, 100, 800 i 1.500 metres lliures,  4×200  metres  lliures,  4×100 metres lliures i estils, 200 i 400 metres lliures i estils, 100 i 200 metres braça, 100 i 200 metres esquena i 100  i  200 metres papallona, en les seves modalitats masculina i femenina.
El  campionat es desenvoluparà en jornades de matí i horabaixa. Al matí els nedadors   competiran  en  cada  modalitat  en  sessions  eliminatòries  i, l’horabaixa hi haurà les finals de cada prova i l’entrega de medalles.

Entre  els  participants destaquen els nedadors de les Illes Balears, Luis Buades,  Daniel  Carrillo,  Catalina  Corró, Cristina Serra, Patrick Valls, Alex de Celis, Rosana Ruiz, Marc Perelló, Juanjo García, etc…

Les  piscines municipals de Son Hugo seran l’escenari de la competició, en concret  la  piscina interior, d’unes mides de 50 x 25 i de fons regulable, on  es  desenvoluparà  principalment el Campionat. A més les instal·lacions disposen de vestidors amb capacitat per a més de 700 usuaris, de grades per seguir  la  competició i de marcadors electrònics. Son Hugo compta amb unes
característiques   tècniques   òptimes   en   tot  l’equipament  tecnològic (esportiu,  energètic, d’il·luminació i de filtració) que l’avala com a seu ideal per a qualsevol tipus de competició oficial.

El  Campionat d’Espanya de natació d’hivern juvenil està organitzat per la Reial  Federació  Espanyola  de Natació i la Federació Balear de Natació, i compta  amb  la  col·laboració  i  el  patrocini de l’Institut Municipal de l’Esport  de l’Ajuntament de Palma, de la Delegació de la Presidència per a l’Esport  del Govern de les Illes Balears i de l’Àrea d’Esports del Consell de Mallorca.

A  la imatge: Raul García president de la Federació Balear de Natació; Paco Blaco ,director Insular d’Esports  del Consell de Mallorca; Diego Gonzalez, Delegat  de la Presidència per a l’Esport; Elena Mena, vicepresidenta de la Federació  Española  de Natació i Juan Valenzuela Director general d’Esport de l’Ajuntament de Palma.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com