Primer bateig del programa l鈥橝ula a la mar

4 marzo 2011 | Por Redacci贸n | Categoria: N谩utica, Otros Deportes
grup nins

Una cinquantena de nins i nines del centre Sant Antoni Abat de Palma donen el sus a la iniciativa del Departament d鈥橢sports, Joventut i Igualtat per acostar la pr脿ctica de la vela als escolars

Un grup de 52 alumnes del centre Sant Antoni Abat de Palma enceten el programa l鈥橝ula a la mar, que el Departament d鈥橢sports, Joventut i Igualtat del Consell, amb la direcci贸 t猫cnica de la Federaci贸 Balear de Vela i amb la col路laboraci贸 de la Conselleria d鈥橢ducaci贸 i Cultura del Govern de les Illes Balears, posa en marxa aquest curs. Es tracta d鈥檜n nou programa adre莽at a tots els escolars de Mallorca amb l鈥檕bjectiu principal de fomentar l鈥檈sport de la vela i, alhora, afavorir el desenvolupament integral de la persona a trav茅s de la pr脿ctica d鈥檃quest esport.

En aquest cas concret, els escolars duran a terme una de les dues activitats de les que consta el programa, el Bateig de mar, una jornada de quatre hores d鈥檌niciaci贸 a l鈥檈sport de la vela, amb una classe te貌rica sobre conceptes b脿sics d鈥檃quest esport, a m茅s d鈥檜n taller de nusos i una primera presa de contacte amb el medi mar铆 mitjan莽ant la navegaci贸 en un vaixell col路lectiu. Aquest primer grup ha duit a terme l鈥檃ctivitat al Club N脿utic de s鈥橝renal.

Barco vela

La consellera d鈥橢sports, Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, juntament amb el director t猫cnic de la Federaci贸 Balear de Vela, Xisco Gil; el director insular d鈥橢sports, Paco Blasco i representants del club n脿utic, ha visitat aquest primer grup i s鈥檋a interessat per con猫ixer les primeres impressions dels nins i les nines participants.

Amb la posada en marxa d鈥檃questa nova iniciativa, fins a 6.000 nins i nines en edat escolar de Mallorca participaran en aquesta activitat, mitjan莽ant dues propostes diferents, que els centres escolars poden escollir en funci贸 de les necessitats o prefer猫ncies. La Conselleria d鈥橢ducaci贸 ha estat l鈥檈ncarregada de fer la difusi贸 del programa als centres escolars (p煤blics, privats i concertats) de Mallorca mitjan莽ant la seva xarxa.

El programa s鈥檈structura en dos apartats diferenciats: el ja esmentat Baptisme de mar i el Curs d鈥檌niciaci贸 a la vela b脿sica. En aquest segon cas es tracta de quatre jornades, de quatre hores de durada cadascuna, en qu猫 es combinaran les classes te貌riques amb les pr脿ctiques a la mar amb embarcacions col路lectives i individuals.

Aquest projecte s鈥檃dre莽a a nins i nines d鈥檈ntre 7 i 11 anys, i est脿 previst que tant el baptisme de mar com el curs d鈥檌niciaci贸 es duguin a terme en horari escolar. El programa s鈥檕fereix als diferents centres escolars de Mallorca, que poden escollir entre els dos apartats i a quin club n脿utic dels que participin en el programa volen anar.

Barco vela

Els clubs que participen al programa s贸n: el Reial Club N脿utic de Palma, el Club N脿utic s鈥橝renal, el Club N脿utic sa R脿pita i el Reial Club N脿utic Port de Pollen莽a. La Federaci贸 de Vela ha estat la responsable de marcar els criteris que s鈥檋an seguit per seleccionar els centres. En aquest sentit, cal destacar el fet que tots aquests clubs formen part del programa Escoles de qualitat de la Federaci贸 Balear de Vela, que aplega un total de 22 escoles que garanteixen les titulacions m铆nimes que exigeix la federaci贸, a m茅s d鈥檜n sistema d鈥檈nsenyament estandarditzat a les Balears.

A m茅s dels objectius ja esmentats, des de la Direcci贸 Insular d鈥橢sports i la Federaci贸 Balear de Vela, el que es pret茅n amb l鈥橝ula a la mar 茅s fomentar l鈥檃prenentatge de nous esports (s鈥檋a de tenir en compte que nom茅s un 2 % dels escolars de Mallorca practiquen aquest esport); que els nins i les nines aprenguin a treballar en equip i a moure鈥檚 en un 脿mbit que, en un primer moment, els pot resultar desconegut; desenvolupar capacitats psicomotrius, o fomentar la cultura del mar en una societat insular com 茅s la nostra.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federaci贸n, o est谩s relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aqu铆 puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com