El conseller de Presidència, Albert Moragues, lliura la distinció Cornelius Atticus al tirador olímpic Joan Seguí Picornell

22 marzo 2011 | Por Editor | Categoria: comunicados, Otros Deportes
Suma valors

El conseller de Presidència, Albert Moragues, juntament amb el delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, ha lliurat la distinció Cornelius Atticus 2010 al tirador olímpic Joan Seguí Picornell. A l’acte hi han assistit representants de les distintes federacions esportives de les Illes Balears.

El conseller Moragues ha destacat que “Joan Seguí és un dels esportistes més brillants de la història de les Balears, ja que ha participat en cinc Jocs Olímpics. I és, a més, un perfecte exemple dels valors de l’esport”.

El passat dia 25 de febrer, el Consell de Govern va aprovar la concessió d’aquest premi a Joan Seguí,  per la seva brillant  trajectòria com a esportista profesional i per la tasca realitzada en la promoció i difusió del Tir Olímpic.  El Cornelius Atticus és una distinció que el Govern de les Illes Balears atorga en reconeixement a les persones que, durant 25 anys o més, s’han dedicat a la pràctica i promoció de l’esport.

El jurat, que es va reunir el passat 18 de febrer, va elegir a l’esportista mallorquí entre quatre candidatures. El jurat estava presidit pel conseller de Presidència, Albert Moragues, i integrat per representants dels mitjans de comunicació de les Illes Balears, federacions esportives, representants del Govern de les Illes Balears, consells insulars i Col·legi Oficial de Llicenciats d’Educació Física (COLEF).

Curriculum de l’esportista

Joan Seguí Picornell (Palma, 1947). Tirador Olímpic. Ha estat cinc vegades olímpic: Montreal 1976, Moscou 1980, Los Angeles 1984, Seül 1988 i Barcelona 1992. Va quedar 6è classificat en el Campionat del Món de Seül l’any 1978, 5è classificat en el Campionat del Món de Moscou 1990; 7è classificat en el Campionat d’Europa de Lathi (Finlàndia) 1987, entre molts d’altres triomfs. Disposa del títol d’àrbitre nacional. Medalla d’or a la Copa del Món de Rio de Janeiro 1988. Seguí ha estat 30 cops Campió d’Espanya, en les modalitats Pistola Velocitat, Pistola Standard i Pistola Foc Central. Tres cops medalla d’or en el Match de les Nacions Latino europees i Grècia.

En dues ocasions ha aconseguit la medalla d’argent en la Setmana Internacional de Zurich (1984 i 1985). Seguí és l’únic tirador espanyol que ha guanyat medalla en aquesta competició, una de les més importants del món. És també campió de Balears, plusmarquista en totes les modalitats de pistola i entrenador nacional. Disposa de tres records nacionals absoluts en les modalitats de Pistola Velocitat i Pistola Standard.

A nivell federatiu, Seguí ha estat membre del Comitè Tècnic de la Federació Nacional de Tir Olímpic. També ha estat vicepresident de la federació balear i és entrenador d’arma curta del programa de tecnificació de tir.

Comentarios cerrados