Jornades futbol base Capdepera

22 marzo 2011 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Fútbol Base

Futbol base Capdepera

Un RCD Mallorca de tots i per tots

Finalització de les III Jornades de futbol base amb la presència del Sr Cedric Thyus ajudant amb la coordinació del futbol base del RCD Mallorca com a ponent i del Sr Pep Sansó com a coordinador del futbol base del RCD Mallorca, el Sr. Miquel Àngel Nadal, 2on entrenador de la primera plantilla del RCD Mallorca i el Sr Jordi Morey com a coordinador de l’àrea social del RCD Mallorca com a participants al col·loqui final.

A la ponència que va fer el Sr Cedric, ens va explicar el projecte del RCD Mallorca del futbol base que va ser presentat el passat 02/02/10 als mitjans de comunicació. L’eix principal de la ponència va transcórrer amb tres conceptes que la nova direcció tindrà molt en conte i són:

Futbol base Capdepera Futbol base Capdepera

–          Per què?

–          Què?

–          Com?

En quant al Per qué?, la nova gestora creu que es necessita una estructura que faciliti l’arribada dels jugadors formats a la cantera del RCD Mallorca al primer equip.

Pel que fa al Què? Es pretén ser un referent en formació tant humana com esportiva i escampar el “mallorquinisme” per totes les comarques de la nostra comunitat.

I al Com? S’han de tenir uns criteris de treball  molt clars amb una metodologia molt estudiada i uns objectius i continguts per etapes.

Segons el Sr Cedric, s’han establert quatre estructures ben diferenciades per la totalitat dels equips que des de la propera temporada 2011/2012 es posarà en marxa i es defineixen de la següent manera:

–          Iniciació: va de 4 a 11 anys a on es tindrà molt en conte la tècnica i la tàctica individual a l’escoleta, prebenjamins, benjamins i alevins.

–          Preformació: dels 12 als 14 anys la tàctica col·lectiva que afecti als equips infantils.

–          Formació: dels 15 als 16 anys al sistema de joc referent als equips de cadets

–          Perfeccionament: dels 17 als 21 anys a saber competir que afectaria als Juvenils i Mallorca B.

Futbol base Capdepera

Un cop explicats els punts anteriors, es mostraren diferents vídeos d’exercicis per tal d’obtenir un bon grau de formació de la cantera i la consecució d’un perfil de jugador que segons ells s’anomena el jugador VIT. Velocitat, Intel·ligència i Tècnica.

Per acabar, qualsevol jugador que aspiri arribar al primer equip del RCD Mallorca, haurà de tenir uns valors molt clars durant tota la seva vida esportiva:

–          Compromís

–          Humilitat

–          Entusiasme

–          Formació

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com