Presentat a Son Pardo el llibre ‘Al trot’, literatura i imatge de l’esport nacional

24 marzo 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

Son Pardo. Presentació del llibre Al trot.

120 estampes del món del cavall combinen amb la paraula ‘trotadora’ de nou periodistes i escriptors

Aquest migdia ha estat presentat a l’Hipòdrom de Son Pardo el llibre Al Trot, editat por DP Palma, amb fotografia de Gori Vicens, editor i coautor de l’obra, i textos de nou periodistes i escriptors de renom. L’acte ha estat presidit per Antoni Nadal, tal vegada en la seva darrera compareixença com a president de l’IEHM.

“Al trot” és un llibre  que combina la imatge de l’esport nacional de Mallorca amb una literatura que porta una certa càrrega afectiva cap aquesta activitat tan nostrada, arrelada en la tradició. Segons l’editor, “el llibre és “una visió original, personal i no tècnica que ens mostra cent-vint instantànies produïdes pel fotògraf-editor Gori Vicens i uns textos-relats realitzats per un grapat de professionals de la literatura contemporània d’avui -primeres plomes del món del periodisme i la literatura espanyola- Bárbara Celis, Lourdes Durán, Agustín Fernández Mallo, Fernando Gómezdelacuesta, Andreu Manresa, Philip Meridian, Francesca Pujol, Román Piña, Llucia Ramis. Tots ells han retratat amb les seves plomes la literatura cavallista contemporània que existeix entre els manadors i els propietaris, l’arena i les grades, el rebentat i el cigar, el licor de palo i la línia High-Tech de les peülles dels cavalls. Una línia continua entre el món antropològic i la ficció, la realitat i l’autenticitat, la certesa i la invenció amb un fil conductor, l’hipòdrom, la gent i els cavalls”.

Per la seva part, Antoni Nadal, ha qualificat l’obra com una important aportació a la promoció de l’esport hípic, un veritable retrat de la activitat esportiva que més diferencia els illencs.

Cal recordar que el llibre serà presentat també demà divendres, dia 25 de març (20,30 hores) al Centre Cultural Pelaries de Palma (c.Verí, número 3).

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com