Una delegació balear de 34 atletes participa aquest diumenge al Campionat d’Espanya de Camp a Través en Edat Escolar

25 marzo 2011 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, comunicados, Especiales, Otros Deportes

Gover Balear

És la primera vegada que esportistes de les Illes amb discapacitat prenen part en aquesta prova

Aquest diumenge la localitat asturiana de La Morgal-Llanera acull el Campionat d’Espanya de Camp a Través en Edat Escolar de Seleccions Cadets i Juvenils i discapacitats intel·lectuals, en què les Illes Balears tendran una participació de 34 atletes. En total, les distintes proves reuniran 800 esportistes de les distintes Comunitats Autònomes.

Per illes, 22 dels 34 atletes són de Mallorca, vuit d’Eivissa i quatre de Menorca. Dos dels atletes de la delegació balear són discapacitats, i s’ha de destacar el fet que és la primera vegada que esportistes d’esport adaptat viatgen amb el gruix de l’expedició a un Campionat d’Espanya, amb la qual cosa es confirma la integració d’aquests esportistes de les Illes dins el calendari de competicions convencionals.

La delegació balear, amb atletes i equip tècnic, es desplacen cap a Astúries aquest divendres. Per dissabte al matí hi ha previst el reconeixement del circuit i les sessions d’entrenament; el migdia tendrà lloc una recepció oficial a la Direcció General d’Esports del Principat d’Astúries i l’horabaixa tots els atletes assistiran a la taula rodona titulada “L’atletisme i els valors olímpics”.

Diumenge, les distintes proves a disputar són les següents:

10.15 h: Prova cadet femenina i discapacitades, 4.000 metres;

10.45 h: Prova cadet masculí i dispacitats, 5.500 metres;

12.30 h: Prova juvenil femenina, 4.500 metres;

13.05 h: Prova juvenil masculí, 6.000 metres.

En principi, els representants balears amb més opcions són la mallorquina Núria Ramírez (cadet de segon any, desena l’any passat), la menorquina Marina Bagur (cadet de segon any, classificada a la posició 21 l’any passat) i la també mallorquina Alejandra Ruiz (cadet de primer any). Els atletes discapacitats, Juan Gabriel Cayuela i Tarik Tahrioui, competiran a la categoria cadet i cobriran una distància de 5.500 metres.

En finalitzar les carreres, tendrà lloc el lliurament de medalles als tres primers classificats individuals així com als tres primers equips. Cada selecció es compon de vuit corredors i puntuen els sis primers classificats.

Conjuntament amb el Campionat d’Espanya en Edat Escolar també es disputa en el mateix circuit el Campionat d’Espanya Universitari.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com