Bicipalma entra en funcionament

30 marzo 2011 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo, comunicados

Bicipalma

· A partir d’avui, Bicipalma entra en funcionament en període de proves i comença amb 4.509 inscrits


· Per a utilitzar el servei, és necessari donar-se d’alta a través de la web
www.bicipalma.es o de forma presencial a l’oficina del Servei d’Atenció al Client al carrer de Sant Joan de la Salle, 6, baixos, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h


· Els requisits per a apuntar-se a Bicipalma són tenir targeta ciutadana i ser majors de 16 anys


· Les dues primeres hores seran gratuïtes durant el període de proves i, si s’excedeix aquest temps, el gestor de Bicipalma pot bloquejar, de la targeta ciutadana, la utilització del servei com a mesura cautelar


· Durant el període de proves no s’haurà d’abonar cap quota

Des d’avui, els ciutadans i ciutadanes de Palma poden utilitzar Bicipalma. Bicipalma, el nou servei de bicicleta pública de Ciutat, funcionarà en proves durant els propers sis mesos. Per a usar el sistema, és necessari inscriure’s a Bicipalma a través de la web www.bicipalma.es o de forma presencial a l’oficina del Servei d’Atenció al Client (carrer de Sant Joan de la Salle, 6, baixos) de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h.

A dia d’avui, ja hi ha 4.509 usuaris de Bicipalma. El servei s’obrirà a 5.000 usuaris. Quan se superi aquesta xifra, s’entrarà a formar part d’una llista d’espera que es tindrà en compte a l’hora de futures ampliacions d’usuaris o quan hi hagi una baixa.

Inici del servei

Bicipalma és un sistema de bicicleta pública que posa a disposició de la ciutadania un grup de bicicletes perquè les puguin utilitzar per a desplaçar-se per la ciutat. És un servei senzill, pràctic i sostenible. No es tracta d’un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu. És un nou mitjà de transport per a fer els trajectes curts que cada dia es fan a Palma i un complement als sistemes de transport públic de la ciutat.

Fins a finals de 2011, Bicipalma funcionarà en proves. Per això, les primeres 2 hores seran gratuïtes. Si s’excedeixin aquestes 2 hores, el gestor de Bicipalma queda facultat a bloquejar, de la targeta ciutadana, la utilització del servei com a mesura cautelar. Bicipalma recomana que el període d’utilització de la bicicleta sigui inferior a 30 minuts per tal de garantir el bon funcionament del sistema. Durant el període de proves, els usuaris i les usuàries de Bicipalma no hauran d’abonar cap quota.

Bicipalma, operatiu cada dia de l’any

· El servei està operatiu els 365 dies de l’any amb el següent horari:

· De dilluns a dijous, els diumenges i els festius: El servei està obert de les 7h a les 22h. A partir de les 22h, només es podran retornar les bicicletes.
Divendres i dissabtes: El servei funciona de les 7h a les 0h. A partir de 0h, només es podran retornar les bicicletes.

Característiques de Bicipalma

En total, hi haurà 28 estacions, que s’ubicaran a 15 barris diferents: Foners, Pere Garau, Marquès de Fontsanta, Arxiduc, Bons Aires, Es Fortí, Camp d’en Serralta, Santa Catalina, Jaume III, Born, Plaça dels Patins, Cort, Sant Nicolau, Sindicat i Mercat.

El sistema compta, en aquesta primera fase, amb 336 bicicletes, que lluiran els colors de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), és a dir, blau, blanc i verd. Bicipalma disposa de 470 ancoratges, que són els aparcaments de les bicicletes. Hi ha més ancoratges que bicicletes per permetre més desplaçaments i incrementar les opcions a l’hora d’estacionar la bicicleta.

Cada estació disposa d’un punt d’interacció amb l’usuari (PIU), el sistema que, mitjançant pantalles i un programari informàtic, permetrà als ciutadans i ciutadanes agafar o deixar la bicicleta. Aquests mostren on hi ha bicicletes disponibles i ancoratges buits. També, si una estació és plena, mostra les estacions buides més properes, permeten introduir informació relativa a l’estat de les bicicletes o detectar el mal funcionament o deteriorament de qualsevol element de la bicicleta que condicioni el seu funcionament, entre d’altres funcions.

Requisits per inscriure’s

Per donar-se d’alta, són necessaris els següents requisits:

· Disposar de la targeta ciutadana de l’Ajuntament de Palma.
· Ser major de 16 anys. Si té 16 o 17 anys, serà necessària una autorització del pare, mare o tutor legal del menor per a donar-se d’alta.
· S’han de llegir i acceptar les condicions d’ús.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com