Campionat balear d’escacs per equips 2011, a Canyamel

8 mayo 2011 | Por Redacción | Categoria: Ajedrez, Otros Deportes

Dijous, 5 de maig, es va iniciar a Canyamel la prova reina dels escacs Balear, prova que es desenvoluparà des del dia 5 fins al diumenge 8 de maig de 2011.
Es tracta del Campionat de Balears per equips que es du a terme a l’Hotel Canyamel Classic. En aquest campionat es concentren els millors equips de les Balears, entre els que comptem amb l’actual Campió,   l’equip  Sa Dragonera, que intentarà defensar el títol davant als campions de Mallorca Megaescas, Cercle Artisticde Menorca i Sant Josep d’Eivissa, la segona plaça de Mallorca l’ocupa Son Dameto i completa el quadre el club organitzador hotelan.com de Binissalem
Molts són els equips aspirants al títol, i mostra d’això és l’alt nivell dels components dels equips, on es concentren un total de 3 Grans Maestres, 3 Mestres Internacionals i fins a 10 mestres FIDE, una cosa mai vista en un campionat de Balears. Entre els principals jugadors podem trobar alguna figura com ara el primer tauler del Ca Tiu Sa Dragonera, Alik Gerson que va ser campió del món sub 14 i sub 16.

Després de la primera jornada de joc el hotelan.com lidera la classificació en haver-se imposat als d’Eivissa per un contundent 4-0, però en enfrontament de la jornada ha estat el que tenia lloc a la segunna línia on jugaven Megaescacs – Can Tiu sa Dragonera, tots dos principals aspirants al títol i amb resultat de victòria de 2,5 a 1,5 per part del Megaescacs. L’altre partit ha acabat amb victòria dels Menorquins sobre Son Dameto.
A la imatge veiem a l’enfrontament entre Alik i Minz que va finalitzar amb empat.

Dia 6 de maig. A la segona ronda, i després d’un polèmic trobada entre Can Tiu sa Dragonera i els de Binissalem, els segons aconsegueixen decantar el matx cap al seu favor, collint un importantíssim punt que els permet fer un pas més cap al títol, ja que Can Tiu era el principal preferit d’aquest campionat. L’altre equip amb grans aspiracions és el Megaescacs que ha vençut en la segona jornada als de Menorca mentre que ha empatat en la tercera ronda davant Son Dameto.
Mentre el hotelan.com Binissalem se situa com l’únic equip a aconseguir la victòria en els tres trobada disputats, en vèncer als menorquins en un matx complicadíssim en què el campió de Balears absolut, Juan Cubas, s’ha imposat al Gran Mestre Azer Mirzoev, posant les coses molt complicades al club organitzador.

A la imatge, veiem a l’enfrontament entre el primer tauler del matx entre Binissalem i Sa Dragonera, davant l’atenta mirada del director de l’Hotel Canyamel Clàssic, seu del torneig.

Sebastià Nadal

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com