Llull: “S’ha de mantenir la il•lusió pel projecte

9 mayo 2011 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

La sorpresa ha anat acompanyada d’un sentiment d’orgull i agraïment cap al club de la seva terra. Sergio Llull ha reaccionat així davant la iniciativa del Menorca Bàsquet de retre’l un homenatge el pròxim dia 15 de maig (20:00).

 

La visita del Reial Madrid, en la darrera jornada del calendari regular 2010-11, permetrà al Menorca Bàsquet fer realitat un reconeixement que considera merescut al jugador –i qui sap si a l’esportista menorquí- més destacat que ha donat el planter de l’entitat. “Sens dubte és un motiu d’alegria, em fa sentir orgullós del club de la meva terra. És una situació que somies de petit i segur que serà un moment molt emocionant davant tanta gent que me coneix”, expressa el base encara un mica atordit.

 

“Serà el meu primer homenatge, tan jove! (23 anys). Per a mi és una motivació més per seguir fent feina, per créixer i intentar arribar el més enfora possible”, argumenta en forma d’agraïment.

 

Des de la distància geogràfica i esportiva de Madrid, però des de la proximitat que li dóna un entorn familiar plenament menorquinista, Sergio Llull parla del Menorca Bàsquet com un equip “que mereix estar a l’ACB. Ha demostrat durant aquests anys un nivell suficient en tots els àmbits, el suport de tota la gent i, sobretot, una afició que per damunt de tot s’estima el bàsquet”.

 

Amb aquestes consideracions, el base del Reial Madrid apel·la a “enfortir un projecte que té vida, que es pot mantenir i que genera il·lusió a Menorca a través del bàsquet. El club sap fer front a totes les situacions i s’ha de mantenir aquesta capacitat de convocatòria de gent de tota l’illa que té el Menorca Bàsquet”.

 

Des de la capital de l’Estat, Llull pot afirmar de primera mà que “Menorca era coneguda pel sol, les platges i les seves festes; ara també ho és pel Menorca Bàsquet”. Un fet que genera en el base un sentiment d’orgull –idèntic probablement a quan l’aficionat insular reconeix en els mitjans de comunicació al jugador menorquí-, “s’ha de mantenir la il·lusió pel projecte. S’ha de prendre consciència de les possibilitats esportives, dels objectius reals de l’equip, però s’ha de mantenir la flama de la il·lusió entre una afició que l’equip necessita sempre al seu costat”.

 

Sergio Llull afegirà diumenge una part del seu indubtable valor com a esportista d’elit a la història del Menorca Bàsquet, de la qual ja hi forma part en la seva etapa d’iniciació i formació. “Només puc repetir el meu agraïment al Menorca Bàsquet i a tota la gent que ha pensat en mi per aquest premi, que considero a la feina ben feta. Manteniu tots la il·lusió perquè el Menorca Bàsquet es mantengui entre els millors”, ha dit com a missatge final.

 

Els primers passos

 

Sergio Llull Melià va viure el creixement esportiu del primer equip de La Salle Maó a peu de pista, com a jugador del planter. I va ser espectador de primera fila quan un president, Paco Llull –sí, el seu pare-, sembrava la llavor de l’actual Menorca Bàsquet el 1997 amb l’ascens a la LEB. Sergio tenia només 9 anys.

 

Quatre anys abans s’havia iniciat en aquesta esport tradicional en la família, “he tingut la sort de veure jugar el meu pare, després com a president… Ja des de petit anava sempre amb una pilota a tots els llocs. A l’escola no veia el moment de sortir per anar a entrenar-me”.

 

El primer equip era llavors un mirall per al petit Sergio, “anava a veure’ls entrenar, vaig viure molt intensament l’ascens a la Lliga EBA (93/94). En veure els partits somiava qualque dia poder estan jugant allà”. Es va quedar curt.

 

Sergio Llull difícilment parlarà o destacarà noms en la seva curta, però intensa, trajectòria. “Me quedaria curt”, assegura, “entrenadors, companys, tots m’han marcat un poc. Però els que sempre han estat allà han estat el meu pare, la meva mare i el meu germà, en els bons i no tan bons moments. Sempre preparats per donar-me suport i animar-me a seguir endavant”.

 

D’aquells primers passos a l’antic pavelló del Col·legi La Salle Maó sí parla, però, del seu referent. Del referent del bàsquet menorquí contemporani… fins que va aparèixer Llull: Tisi Reynés. L’estiu de 2005, al pati de l’escola i amb el testimoni de les càmeres de l’autonòmica IB3, Reynés va entregar de qualque manera el relleu a un Sergio de només 17 anys, que havia completat la segona temporada a l’equip junior del CB i Unió Manresana. “En Tisi ha estat un mirall per a tots els joves de Menorca que han jugat a bàsquet. Va ser el primer en donar el salt a l’ACB i de qui es pot aprendre molt. Jo intent deixar-me la pell a la pista, anar al 100%, però amb molta humilitat i poc a poc”, explica Llull.

 

El nou referent menorquí, tot i que a ell li costa reconèixer-ho, no dubte a l’hora de fer “bandera de la meva terra. Passeig Menorca per allà on vagi. Quan vaig a la selecció estic orgullós de ser menorquí”. I nosaltres també de que ho siguis, Sergio, i nosaltres també.

 

És la modèstia d’un Sergio Llull que manté els amics “de tota la vida a Menorca. No ho són perquè jugui al Reial Madrid. Fins i tot he aconseguit que algun amic del Barça es faci del Madrid… com a mínim en bàsquet”. És l’impacte ‘Llull, Llull, Llull’ que també es canta a Menorca.

 

Llull: «Hay que mantener la ilusión por el proyecto»

La sorpresa ha ido acompañada de un sentimiento de orgullo y agradecimiento hacia el club de su tierra. Sergio Llull ha reaccionado así ante la iniciativa del Menorca Bàsquet de rendirle un homenaje el próximo día 15 de mayo (12:30).

La visita del Real Madrid, en la última jornada del calendario regular 2010-11, permitirá al Menorca Bàsquet hacer realidad un reconocimiento que considera merecido al jugador -y quién sabe si al deportista menorquín- más destacado que ha dado la cantera de la entidad. «Sin duda es un motivo de alegría, me hace sentir orgulloso del club de mi tierra. Es una situación que sueñas de pequeño y seguro que será un momento muy emocionante ante tanta gente que me conoce», expresa el base todavía un poco aturdido.

«Será mi primer homenaje, ¡tan joven! (23 años). Para mí es una motivación más para seguir trabajando, para crecer e intentar llegar lo más lejos posible», argumenta en forma de agradecimiento.

Desde la distancia geográfica y deportiva de Madrid, pero desde la proximidad que le da un entorno familiar plenamente menorquinista, Sergio Llull habla del Menorca Bàsquet como un equipo «que merece estar en la ACB. Ha demostrado durante estos años un nivel suficiente en todos los ámbitos, el apoyo de toda la gente y, sobre todo, una afición que por encima de todo ama el baloncesto».

Con estas consideraciones, el base del Real Madrid apela a «fortalecer un proyecto que tiene vida, que se puede mantener y que genera ilusión en Menorca a través del baloncesto. El club sabe hacer frente a todas las situaciones y se tiene que mantener esta capacidad de convocatoria de gente de toda la isla que tiene el Menorca Bàsquet».

Desde la capital del Estado, Llull puede afirmar de primera mano que «Menorca era conocida por el sol, las playas y sus fiestas; ahora también lo es por el Menorca Bàsquet». Un hecho que genera en el base un sentimiento de orgullo -idéntico probablemente cuando el aficionado insular reconoce en los medios de comunicación al jugador menorquín-, «hay que mantener la ilusión por el proyecto. Hay que tomar conciencia de las posibilidades deportivas, los objetivos reales del equipo, pero hay que mantener la llama de la ilusión entre una afición que el equipo necesita siempre a su lado».

Sergio Llull añadirá el domingo una parte de su indudable valor como deportista de élite en la historia del Menorca Bàsquet, de la que ya forma parte en su etapa de iniciación y formación. «Sólo puedo repetir mi agradecimiento al Menorca Bàsquet y a toda la gente que ha pensado en mí para este premio, que considero al trabajo bien hecho. Mantened todos la ilusión para que el Menorca Bàsquet se mantenga entre los mejores», dijo como mensaje final.

Los primeros pasos

Sergio Llull Melià vivió el crecimiento deportivo del primer equipo de La Salle Maó a pie de pista, como jugador de la cantera. Y fue espectador de primera fila cuando un presidente, Paco Llull -sí, su padre-, sembraba la semilla del actual Menorca Bàsquet en 1997 con el ascenso a la LEB. Sergio tenía sólo 9 años.

Cuatro años antes se había iniciado en este deporte tradicional en la familia, «he tenido la suerte de ver jugar a mi padre, después como presidente … Ya desde pequeño iba siempre con un balón a todos los lugares. En la escuela no veía el momento de salir para ir a entrenarme».

El primer equipo era entonces un espejo para el pequeño Sergio, «iba a verlos entrenar, viví muy intensamente el ascenso a la Liga EBA (93/94). Al ver los partidos soñaba algún día poder están jugando allí». Se quedó corto.

Sergio Llull difícilmente hablará o destacará nombres en su corta, pero intensa, trayectoria. «Me quedaría corto», asegura, «entrenadores, compañeros, todos me han marcado un poco. Pero los que siempre han estado allí han sido mi padre, mi madre y mi hermano, en los buenos y no tan buenos momentos. Siempre preparados para apoyarme y animarme a seguir adelante».

De aquellos primeros pasos en el antiguo pabellón del Colegio La Salle Maó sí habla, pero, de su referente. Del referente del baloncesto menorquín contemporáneo … hasta que apareció Llull: Tisi Reynés. El verano de 2005, en el patio de la escuela y con el testimonio de las cámaras de la autonómica IB3, Reynés entregó de alguna manera el relevo a un Sergio de sólo 17 años, que había completado la segunda temporada en el equipo junior del CB i Unió Manresana. «Tisi ha sido un espejo para todos los jóvenes de Menorca que han jugado a baloncesto. Fue el primero en dar el salto a la ACB y de quien se puede aprender mucho. Yo intento dejarme la piel en la pista, ir al 100%, pero con mucha humildad y poco a poco», explica Llull.

El nuevo referente menorquín, aunque a él le cuesta reconocerlo, no duda a la hora de hacer «bandera de mi tierra. Paseo Menorca por donde vaya. Cuando voy a la selección estoy orgulloso de ser menorquín». Y nosotros también de que lo seas, Sergio, y nosotros también.

Es la modestia de un Sergio Llull que mantiene los amigos «de toda la vida en Menorca. No lo son porque ahora juegue en el Real Madrid. Incluso he conseguido que algún amigo del Barça se haga del Madrid … como mínimo en baloncesto». Es el impacto ‘Llull, Llull, Llull’ que también se canta en Menorca.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com