Renovada la pista de Son Pardo

17 noviembre 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

900 tones d’arena sílice dutes de la península s’han emprat per substituir la capa superficial i millorar-ne el desaiguament de la pista

 

Finançat per Meñakoz Films,  empresa de la producció de la pel·lícula Jappeloup, des de dilluns passat fins avui s’ha executat el projecte de renovació de la capa superficial de la pista de competició i d’entrenament de Son Pardo i s’han  millorat les de passeig. Un total de 900 tones d’arena sílice transportades des de canteres de València i Guadalajara han estat esteses sobre la pista de curses després d’un procés d’anivellament i de retirar-ne la vella capa rodadora que fou col·locada el 2 de novembre de l’any passat. Un any després de la darrera rehabilitació, la pista de competició ja presentava un nivell d’erosió que es feia més evident els dies de pluja.

Part del material retirat de la pista de carreres i entrenament s’ha estés per les pistes de passeig i els corrals interiors de Son Pardo. De les 900 tones d’àrids nous, 300 s’han dipositat sobre la pista d’entrenament i 600 sobre la pista de competició. El cost total d’aquesta operació que ha contractat la productora del film Jappeloup és de 93.000 euros. A més, s’ha canviat una part de la teulada de l’oficina d’entrega de dorsals, entre d’altres millores.

Gràcies al conveni de cessió de Son Pardo a la productora Meñakoz Films, durant un període de tres setmanes, a dia d’avui les instal·lacions de l’hipòdrom s’han vist millorades a cost zero per a l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM).

Entre les qualitats del nou material cal destacar-ne la durabilitat ja que, a diferència dels material que s’hi posava fins ara, la nova arena tarda més temps en convertir-se en pols, la qual cosa afavoreix que el drenatge, en cas de pluja, tengui una major efectivitat i s’eviti l’embassament de la pista. La durabilitat del nou material es situa al voltant dels dos anys i presenta un components àrids òptims per al trot. El nou gruix d’arena col·locat es d’1,5 centímetres.

Amb les pistes rehabilitades es podrà fer front a la preparació i inici de les curses Premium (que començaran a finals del proper mes de desembre) amb unes millors garanties de poder-hi córrer en condicions meteorològiques adverses.

La pista de curses de Son Pardo té un recorregut d’un kilòmetre amb una amplada de 18 metres en la seva major part de perímetre i de 20 metres a la recta de tribuna. La pista d’entrenament té 10 metres d’amplada.

El  nou paviment de Son Pardo es podrà estrenar el proper diumenge, coincidint amb la reunió hípica de trot del Critèrium dels 5 anys.

 

MILLORES, TAMBÉ A MANACOR.

L’Hipòdrom Municipal de Manacor, que també gestiona l’IEHM, ha vist millorada la seva pista de carreres amb el dipòsit de 75 tones d’àrids nous que sobraren de les tasques de millora de la pista de Son Pardo de l’any passat. L’operació de col·locació d’una nova capa superficial a l’hipòdrom de Manacor es va fer el passat 10 d’octubre amb uns resultats prou satisfactoris.

 

FOTOS IEHM: Imatges de les tasques de retirada d’àrids i dipòsit de la nova arena de sílice a l’hipòdrom de Son Pardo.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com