La primera edició de la Nit del Trot congrega a més de 200 persones

16 enero 2012 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote
Al llarg de la vetllada es lliuraren els premis als millors cavalls i menadors de 2011

Més de 200 persones es donaren cita ahir a la primera edició de la Nit del Trot, organitzada per la Federació Balear de Trot, AsTrot (Associació de Criadors i Propietaris), i el Club d’Amateurs amb la col·laboració de l’Institut Hípic de l’Esport. La vetllada reuní per primer cop a totes les entitats i clubs del món hípic per lliurar els premis als millors menadors i cavalls de 2011. L’acte, celebrat al restaurant Binicomprat, va comptar amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler; el president de l’Institut Hípic de l’Esport, Nicolau Gómez; el president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata; el president d’AsTrot, Rafael Manera; el president del Club d’Amateurs, Toni Riera, i els seus homòlegs del Club de Joqueis, Dames i Minitrot, Toni Frontera, Paquita Oliver i Maribel Costa, respectivament. Així mateix, també estigueren presents el president de la Societat de Trot Eivissenc, Joan Cívico; el president de la Societat Hípica Amigos del Noble Bruto de Menorca, José Antonio Gardés, i el seu vicepresident, José Antonio Catchot.

El president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata, va ser l’encarregat d’obrir la cerimonia d’entrega de trofeus. Llabata va fer un balanç positiu de 2011 tot i la crisi, degut al conveni signat entre la federació i la SECF per organitzar deu reunions de carreres amb apostes externes PMU a l’Hipòdorm de Son Pardo. «Amb el benefici d’aquestes apostes s’han pogut organitzar reunions de 30.000 euros en premis i patrocinar carreres per totes les categories de cavalls a les illes», afirmà. Per 2012, Llabata anuncià l’augment a 78 el nombre de carreres ‘Premium’ i amb els beneficis prevists i de comú acord amb l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca s’augmentaran les dotacions de les carreres especials. Es mantindrà la dotació del Gran Premi Nacional i s’organitzaran a finals d’any un Gran Premi per cavalls nacionals de quatre anys i un altre pels de cinc anys amb una dotació cadascun de 30.000 euros.

Per a la seva banda, la consellera Catalina Soler es va comprometre a treballar per dur a terme la regularització de les apostes PMU, manifestant la voluntat del Consell de potenciar i millorar el món del trot. En aquesta línia anuncià la signatura d’un conveni amb l’ajuntament de Manacor que suposarà millores per les instal·lacions hípiques manacorines, així com pels criadors i propietaris. Així mateix, aclarí que no es va fer cap tancament del bar i que amb aquest acord es podrà millorar el servei. Soler destacà també l’esforç de la institució per fer front al pagament dels premis i recordà que al 2012 es mantenen amb la mateixa dotació, amb un Gran Premi de 100.000 euros. Soler recalcà que des del Consell es continuarà fent feina per potenciar el sector i deixà les portes obertes de la institució per millorar-lo.

Els premiats com a millors joqueis i cavalls de 2011 han estat:

CAVALL MES REGULAR (SON PARDO) KENT BARBES
2ºCAVALL MES REGULAR (SON PARDO) MAGISTRAL
JOQUEI MES REGULAR (SON PARDO) TONI FRONTERA POCOVI
DAMA MES REGULAR (SON PARDO) SEBASTIANA POCOVI SALLEINS
AMATEUR MES REGULAR (SON PARDO) JOSE ANTONIO COLL RAMON
APRENENT MES REGULAR (SON PARDO) SEBASTIANA POCOVI SALLEINS
MILLOR VELOCITAT (SON PARDO) NIKY D’AS PONT
ALEVIN MES REGULAR (SON PARDO) GUILLEM HORRACH VIDAL
CAVALL MES REGULAR (MANACOR) OLGA TWIST
JOQUEI MES REGULAR (MANACOR) GUILLEM ANDREU ADROVER
AMATEUR MES REGULAR (MANACOR) BARTOLOME MASCARO POU
DAMA MES REGULAR (MANACOR) FRANCISCA ANDREU ADROVER
APRENENT MES REGULAR (MANACOR) JUAN RIERA SITGES
MILLOR VELOCITAT NACIONA (MANACOR) NIKY D’AS PONT
MILLOR VELOCITAT ABSOLUTA (MANACOR) REMINO
ALEVIN MES REGULAR (MANACOR) JERONI FUSTER ADROVER

També es procedí al lliurament de la manta que acredita com a guanyador del circuit dels quatre anys al cavall Trebolí Spa propietat de la quadra Son Pere Andreu i es va retre homenatge a José Antonio Terrassa Pol que als 70 anys es retira de les carreres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com