GALA BALEAR DE PIRAGÜISMO 2012

15 febrero 2012 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

El sábado día 11 de febrero se celebró la XI Gala Balear de Piragüismo, en la cual la Federación Balear otorgó los premios a aquellos palistas, entrenadores y clubes que han destacado a lo largo de la temporada 2011 en las distintas modalidades del piragüismo.

Entre los premiados estuvo el homenajeado Alfonso Benavides López de Ayala perteneciente al Real Club Náutico de Pollença y actual medallista en el Campeonato de Europa y Mundial Absoluto, y con plaza para los Juegos Olimpicos de Londres 2012, siendo así uno de los pocos deportistas baleares que representarán a nuestro país en los Juegos.

Por otro lado se premió también a los medallistas internacionales de la categoria Junior como son Alicia Heredia Avila, medallista mundial y europea en la categoria junior, a Elena Monleón también medallista Europea en categoria junior y Marcus Cooper Walz campeón del Mundo Junior.

En esta Gala tuvimos el honor de contar con presencia del Director General de deportes Javier Morente, el Director Insular de deportes Joan Toni Ramonell, Teniente de Alcade de cultura y deportes del ayuntamiento de Palma y presidente del IME Fernando Gilet, presidente de la Real Federación Española de Piragüismo Juan José Roman, junto con el Presidente de la Federación Balear de Piragüismo Juan José de Salabert.

La Gala tuvo lugar en el restaurante Asadito, a las 21:30 horas, finalizando a las 00:45 y la que los 300 asistentes de todo Baleares disfrutaron de una emotiva velada

Elena Monleón Rivera:(R.C.N.Palma).

Aquesta palista a pesar de la seva juventut, a estat una de les millors palistes de la categoria juvenil que ha hagut al nostre país, aconseguint incontables títols de Campiona d’ Espanya, apart de la seva participació en dos Campionats d’Europa, un Mundial i un cuart lloc a les Olimpiades de la Juventut.

Al seu segon Campionat d’Europa s’en va dur una medalla de bronze en embarcació d’èquip. Actualment entrena a la Blume per afrontar la dificil categoria Senior Sub-23.

Marcus Cooper Walz: (R.C.N.Portopetro).

Aquest palista del Reial Club Nàutic de Portopetro ha estat el primer palista Camió del Mon que hi ha hagut a les Illes Balears en la modalitat de pista Olimpica, resultat extraordinari, que l’ha donat la plaça per entrenar avui en dia a la Blume amb els millors palistes del pais.

Alicia Heredia (R.C.N.Palma)

Aquesta palista ha estat la sorpresa més gran dels darrers anys del piragüisme Balear, ja que tenint en compte que fa poc més de tres anys que entrena de manera continuada, ha aconseguit dues medalles internacionals, un bronze al Campionat d’Europa junior i un altre al Mundial junior, les dues en barc d’equip, apart de dues finals de manera individual als mateixos campionats, i incontables Títols Nacionals.

Actualment és una de les palistes amb més projecció del Pais, tenint en compte la seva juventut, ja que encara té un any més per competir a la categoria juvenil.

Alfonso Benavides López de Ayala (R.C.N.Pollença)

Podem dir que en Sete és actualment l’estrella del panorama Balear i Nacional, ja que en qüestió d’un any ha aconseguit ser el millor canoista de 200 metres del país, Subcampió d’Europa i tercer del Món, apart d’obtenir al preolímpic el billet per a Londres, on ens representarà en la mateixa distància amb moltisimes opcions de fer un bonisim paper.

Hem de destacar que Alfonso només té 20 anys, i ha superat a palistes consagrats de més de 30 anys que duen competint a nivell internacional més de 10 anys, per tant es un éxit Históric per al Piraguisme Balear, ja que serà el primer palista en participar a uns Jocs Olimpics, apart de que ja ha estat el primer en participar a un Campionat del Món Absolut i aconseguint medalla.

Premi a l’entrenador d’en Sete: Francisco Martín Torres “KIKO”

Hem de premiar la seva trajectoria com un dels millors tècnics que hi ha avui en día, no només de Balears, sino d’Espanya, i podriem dir que fins i tot és actualment un dels millors del món.

Podem dir tot això perquè amb el treball que ha fet amb en Sete, ha aconseguit ser el primer de Balears en participar a un Campionat del Món Absolut i a un Europeu guanyant medalla, apart d’ obtenir també una plaça per als Jocs Olimpics, cosa impensable fa poc més de tres anys.

Per tant hem de donar les gràcies a Kiko pel nivell que ha imposat a les nostres Illes, ja que això repercuteix en molts aspectes del nostre esport, com una motivació per la resta de palistes, per la resta de tècnics, donant a conèixer el piragüisme d’una forma espectacular, i tot gràcies al meravellos “tandem” que han format en Kiko i en Sete.

Juan José de Salabert

President Federació Balear de Piragüisme

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com