Un Dijous amb…en Biel Tudurí.

17 febrero 2012 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto, Fútbol

Un Dijous mes arriva la nostre secció d’entrevistes de caire personal. En aquesta ocasió na Toñi Soler ha entrevistat a n’en Biel Tudurí, una de les persones mes carismàtiques del club, el bàsquet a Sant Lluís no hauría estat el mateix sense ell, de fet ja son varios es que l’han considerat com un personatge clau del club. Ha estat jugador, entrenador, coordinador i directiu. Com ha jugador va jugar a la 2ª Catalana amb La Salle Maó. Com entrenador a passat per molts dels equips del club i actualment es el tècnic del Senior femení. Coneguem idò un poc mes a fons a n’en Biel.

Entrevistat a Biel Tudurí

Nom complet?

Biel Tudurí Pons.

Edat?

53 anys.

Estat civil?

Casat.

Perquè la gent el conegui, quin és el seu currículum esportiu?

Vaig començar jugant a futbol fins als 14 anys, després em vaig passar al bàsquet, fins als 17 anys a Sant Lluís, i l’últim any de júnior vaig anar a La Salle Maó, fins als 30 o 31 anys, jugant a la 2 ª divisió catalana, que aquells anys era molt forta. Als 31 anys vaig tornar a Sant Lluís fins als 35 que em vaig retirar. Després vaig començar a entrenar, i fins ara, pràcticament sense parar cap any. Vaig fer de coordinador 3 o 4 anys, no hi ha manera de descansar.

A Sant Lluís per?

Tot i que algunes vegades he tingut contactes mai m’ha interessat anar a cap

altre lloc que no fos Sant Lluís. Mai se m’ha passat per el cap anar a un altre lloc a entrenar que no sigui Sant Lluís, només com a jugador vaig estar a La Salle Maó. Des que vaig tornar vaig tenir clar que ja no em mouria d’aquí.

Que és el que valora com a entrenador d’un jugador?

Primer la personalitat del jugador. A nivell de joc, la tècnica individual. Jo crec que avui en dia el fonamental en un jugador és que tingui una bona tècnica individual i si la té, amb el col · lectiu, segur que s’aconsegueix que s’agrupi. Qui no en sap és difícil que arribi a ser un bon jugador.

I d’una persona?

Doncs no ho se, una mica de tot no? Amistat, sinceritat, el típic, els valors típics de tots. Que sigui també alegre.

Que sent cada vegada que entra en un vestidor i veu a tants jugadors observant?

Ara no puc entrar al vestidor perquè entren a dones. Són situacions diferents, abans i durant el partit. Durant el partit recordes el que haurien de fer, quan estan a la banqueta, durant el temps mort, el seu és corregir coses puntuals. El que ens passa a tots els entrenadors és que parles i penses que t’escolten, i et miren i no saps si t’escolten o no. De vegades és dir una cosa i al poc temps fan una altra, i no saps si  t’escoltaven quan els parlaves o simplement et miraven. Ens passa a tots no?

Quant temps dedica al bàsquet?

3 dies, 7 o 8 hores setmanals.

Una mania pel que fa al bàsquet? Un ritual?

Cap mania en especial, el que sempre m’ha agradat és adaptar-me a cada situació. Vaig començar jugant de pivot, dons de pivot, després em van posar d’aler i vaig aprendre a jugar d’aler, després de base i vaig fer tot el possible per jugar de base. Cal adaptar-se, hi ha jugadors que et diuen: jo no he jugat mai, però si saps jugar tant el pots fer de base com d’aler.

Que té de diferent el CCE Sant Lluís a altres clubs?

Jo he viscut sempre aquí, conec a tota la gent. Hi ha un ambient familiar i és bo, de fet, quan jo entrenava el Sènior, van venir molts jugadors, de l’Alcázar, de La Salle i del Jovent, com Kiko, Nesto, Palmer o Toyo. Aquesta gent diu que aquí s’està molt bé, encara que no cobren se’ls reconeix la feina amb detalls i bon rotllo amb l’equip, és el fonamental. Els resultats estan és segon terme. És més difícil que a Sant Lluís surti una bona remesa de jugadors per fer un bon equip com de vegades hem tingut, perquè de Júniors fins i tot han anat a fases de Balears però hi havia jugadors de fora. Aquí el que hi ha és bon rotllo i la gent ho nota quan vénen.

Que necessita el CCE Sant Lluís per créixer com a club?

El fonamental és una bona feina des de la base, és clar que sempre s’ha mantingut. L’ideal seria tenir a molts entrenadors qualificats per fer un treball de tècnica individual des de baix. El que passa és que estem en un poble limitat, no es poden pagar als entrenadors i els mínimament qualificats estan el l’Alcàzar o La Salle. Equips amb el màxim de bona voluntat, i el fonamental és el jugador, ho veus i dius, aquest serà bon jugador, i hi ha altres que per més que els ensenyis … ho ha de dur dins i els entrenadors acabar de perfeccionar.

Un personatge del club?

Sens dubte, Paco Seguí, pels anys que fa que és aquí i per la feina que ha fet.

Preguntes ràpides, respostes ràpides

Una mania … No sóc fumador, però un cigar després de sopar.

El seu últim capritx … Anar de viatge a Logronyo.

Millor virtut … Companyerisme.

Pitjor defecte … confiar sempre en la gent, pot ser una virtut o un defecte.

Menjar preferit … Qualsevol tipus d’arròs.

Una beguda … La cervesa.

Un vici inconfessable … No es pot confessar com és lògic.

Una pel · lícula … Alguien voló sobre el nido del cuco.

Una cançó o grup musical … Dire Straits.

Un color … el blau.

Vacances a … Menorca.

Un hobbie … Pescar, caçar, anar a buscar espàrrecs, cargols …

Un cotxe … Toyota.

Que li agrada de la tele … Els informatius.

Que odia de la tele … Els programes del cor. Abans me’ls mirava però ara no els suporto.

La família … És el millor que pot tenir una persona.

Mai perdonaria … Confiar en una persona i que després et falli.

Tímid o extrovertit … De jove era tímid, ara extrovertit. Sóc més reservat que una altra cosa.

Que és el que el fa riure més … Qualsevol cosa quan estàs amb els amics.

Una dona que no sigui la seva … Elsa Pataki.

Un entrenador de bàsquet … Berto Fortuny. De futbol, ​​Guardiola.

Un jugador de bàsquet … Michael Jordan.

 

Un futbolista … Leo Messi

Col.laboradora web: Toñi Soler.

Informa:   Deporte Balear fuente:  ccesantlluis.es

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com