GABELLINS EXTREMS, ESPORT DE MUNTANYA

14 marzo 2012 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Suso Rexach i Miquel Àngel Esteva participaren a la

All round Formentera Trail

una prova d’ultrafons i aventura de més de 71 kilòmetres

.

El passat dissabte 3 de Març de 2012  la menor de les Pitiüses acollia la primera edició de la  Formentera all round trail, una volta non-stop al perímetre de l’illa, en concret un recorregut de 71 kilòmetres al voltant de tota la costa formenterenca el qual s’havia de realitzar amb un temps màxim de 15 hores i en semiautosuficiència.

Els dos aventurers atletes gabellins aconseguiren el seu objectiu, que en aquest cas era finalitzar la prova dins del temps límit. En Suso va finalitzar la cursa amb un temps de 13 hores i 6 minuts aconseguint l’onzè lloc de la seva categoria i el 43 de la general, i per una altra part, en Miquel Àngel ho va fer amb 13 hores i 19 minuts arribant el segon de la seva categoria i el 46 a la general. El que en un principi semblava havia de ser un cursa plana, com sembla que ha de ser Formentera,  i per tant una Trail relativament fàcil (no n’hi ha cap de fàcil), se va convertir en una prova duríssima acumulant més de 1200 m de desnivell positiu.

Formentera no és tècnica però té un traçat molt irregular i canviant. Es va trepitjar tot tipus de terreny: pista, roca de muntanya seca i humida, roca de mar, arena, terra, camins de fusta, etc. Es va escalar, es va davallar perillosament, s’utilitzaren cordes i el que és pitjor un recorregut mínimament senyalitzat que provocà problemes d’orientació a la quasi totalitat dels participants.

Una autèntica aventura, tot això pel que havia de ser una preparació per la següent prova d’ultrafons, la “travessa” de la serra de tramuntana, que es celebrarà aquest proper més d’abril. Alguns dels participants, en Suso i en Miquel Àngel inclosos, gaudiren en carrera de la sortida i de la posta del sol (sortiren i arribaren en fosca, amb llums frontals i posteriors), i a més de les paradisíaques vistes formenterenques, recorregueren totes les platges, tots els fars, els penya-segats, i els caps de l’illa menor de les Pitiüses.

Un dia de sol però amb un poc de vent que segur que mai oblidaran els nostres atletes desprès de córrer i caminar (segons se deixava el terreny) 71 kilòmetres durant més de 13 hores, una autèntica gesta o locura segons se miri.

Cal destacar que l’equip va instal·lar la base d’operacions a l’ambaixada gabellina a Formentera, situada a la Savina, concretament a can Biel Barona, ambaixador del nostre poble a terres formenterenques.

Fotografies de Ramón Mulet

capvermell.org

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com